Kennisplatform voor noord holland

De Talentenvijver biedt ongekende kansen

Geplaatst op 15 juni 2022
De Talentenvijver biedt ongekende kansen

Je hebt ambitie, lef en doorzettingsvermogen. Je hebt de discipline om uit je studie alles te halen wat erin zit. Sterker nog: je wilt er nog meer uit halen. Zou je dan binnen één jaar een tweejarige opleiding af kunnen ronden? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de studenten van de Talentenvijver in Amsterdam Zuidoost bewijzen dat het kan.

De Talentenvijver is een project van Zuidoost City in samenwerking met het ROC van Amsterdam. De talentenvijver biedt ambitieuze ROC-studenten de kans om versneld MBO4 te halen. Zuidoost City selecteert de studenten middels een pitch, biedt hen vervolgens intensieve (zakelijke) coaching en koppelt de jongeren daarna aan partners van Zuidoost City om afstudeeropdrachten te maken, stagedoelen te behalen en werkervaring op te doen.

Duurzaamheid

“Bij de Talentenvijver worden studenten getraind en gecoacht door professionals uit het bedrijfsleven”, legt projectmanager Dite van Esser uit. “Het is belangrijk dat jongeren erachter komen wat ze daadwerkelijk leuk vinden en waar hun talenten liggen. Wij ondersteunen hen daarbij. Ook krijgen ze inzicht in hun kansen en mogelijkheden, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. We bereiden ze zo goed mogelijk voor op hun toekomst.”

Ze vervolgt: “Het is een heel intensief traject. De studenten lopen drie dagen per week stage en bereiden zich voor op hun examen. Naast hun generieke vakken volgen ze ook nog een duurzaamheidsmodule van ImpactSpot Zuidoost. Ze ontwikkelen daarbij een energiekostenbesparende app, een VR-ervaring en een bewustwordingscampagne voor opdrachtgever !WOON. Amsterdam Zuidoost heeft de ambitie om het meest duurzame stadsdeel van Amsterdam te worden en onze studenten werken daar graag aan mee.”

Ambitieus

Het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost (CBK ZO) is één van de partners van Zuidoost City waar studenten werkervaring op kunnen doen. “Wij werken graag met stagiaires die afkomstig zijn uit de Talentenvijver”, zegt Sipora Ubro, Business Manager van het CBK ZO. “De studenten zijn gemotiveerd, ambitieus en goed voorbereid. Ik heb regelmatig contact met de stagebegeleider. Samen tillen we de studenten naar een hoger niveau.” 

Rolav Youssef is één van de studenten uit de Talentenvijver. Ze volgt de opleiding Junior Accountmanager en doet aan het einde van het jaar examen. “Ik heb veel geleerd bij de Talentenvijver. Niet alleen hoe ik sollicitatiebrieven schrijf en mijn cv in orde maak, maar ook hoe ik mezelf optimaal kan presenteren. Ik kan nu goed communiceren en mijn competenties duidelijk onder woorden brengen. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ik weet nu hoe belangrijk het is om een goede indruk te maken en mijn netwerk uit te breiden.”

Rolav Youssef loopt momenteel stage bij het CBK in Amsterdam Zuidoost. “Ik vind het een afwisselende en leerzame stageplek die prima aansluit bij mijn studie. Ik doe baliewerkzaamheden en benader actief onze klanten. Ook krijg ik inzage in de financiële kant van het CBK en leer ik verkooptechnieken. Voor mijn studieopdrachten doe ik marktonderzoek en een doelgroepanalyse. Ik word hierbij goed begeleid. Na mijn stage ga ik me verder focussen op school en examen doen. Daarna wil ik de modebranche in of misschien wel verder op het HBO. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

Wie op zoek is naar ondersteuning, een frisse kijk en extra handen én een talentvolle student extra ervaring wil bieden, kan contact opnemen met Dite Van Esser: 020-6967536 of info@zuidoostcity.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: