Kennisplatform voor noord holland

Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals

Geplaatst op 7 april 2023
Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals

Student Thomas Hai Bons van MBO College Airport mag zich de beste steward van Nederland noemen. Studente Dominique Reemnet mocht een gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Hotelreceptionist. Student Jirki Hendricks, van MBO College Westpoort, behaalde de eerste plaats in de categorie CNC frezer. Naast drie gouden medailles namen studenten van het ROC van Amsterdam – Flevoland ook vijf zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst. Onlangs vonden in RAI Amsterdam de finales van dé vakwedstrijden voor mbo’ers plaats, genaamd Skills The Finals. 

Zevenentwintig studenten van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied, die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, schoonheidsspecialisten, CAD-tekenaars, hotelreceptionisten tot aan verpleegkundigen. “Het was een super leuke ervaring om mee te mogen doen, maar het maakt het nog leuker dat ik de eerste plek heb bemachtigd!”, aldus winnaar Thomas.

Zilveren en bronzen medailles

Naast de drie gouden medailles mochten de studenten van het ROC van Amsterdam – Flevoland ook vijf zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst nemen. Studente Simone Rietveld van MBO College Centrum mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen op het onderdeel Boulanger. Student Lars de Koster van MBO College Almere won zilver in de categorie CNC frezer. Studente Sharon van Stempvoort van MBO College Zuid behaalde zilver in de categorie Interieurstylist. Ook namen Lilian Halimeh en Qusai Alchikh Hasan Awad als team in de categorie Entree Horeca twee zilveren medailles in ontvangst. De bronzen medailles gingen naar studente Mia Wakefield van MBO College Centrum in de categorie Kapper en student Klaas van den Berg in de categorie Patissier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: