Kennisplatform voor noord holland

De week van Derk Langebeek (Van der Valk Hotel Texel-De Koog)

Geplaatst op 12 september 2022
De week van Derk Langebeek (Van der Valk Hotel Texel-De Koog)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Derk Langebeek, General Manager bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Gastvrijheid. Het is wat cliché, maar het is toch iets wat we erg vaak van onze gasten horen. Altijd voor de gasten klaarstaan met een glimlach, proberen net even iets extra te doen, plezier uitstralen in het werk en de gasten in de watten leggen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

In een hotel is het altijd een samenwerking tussen verschillende afdelingen. Ik vind het mooi om te zien wanneer alle puzzelstukjes (lees: de werkzaamheden van alle afdelingen) in elkaar vallen en ervoor zorgen dat we onze gasten een aangenaam en zorgeloos verblijf kunnen bieden. Daarnaast vind ik het mooi om zelf zeggenschap te hebben over hetgeen wat wij willen verbeteren of veranderen binnen of buiten het hotel. We zijn altijd opzoek naar waar het beter kan of wat we willen opknappen en ik vind het mooi om daar ook mee bezig te zijn en het steeds meer eigen te maken.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Ik hoop nog altijd op Texel! Van der Valk heeft in 2021 Hotel De Pelikaan overgenomen en we hebben altijd gezegd dat het een vijfjarenplan zou zijn. Er is sinds de overname veel gebeurd, maar we hopen in de toekomst ook nog meer faciliteiten (wellness, e.d.) aan het hotel toe te voegen. Daarnaast hoop ik op dat we in de komende jaren een slag kunnen maken in het verduurzamen van het hotel. Ik hoop dat ik daar over 5 jaar nog altijd deel van mag uitmaken!

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan? Wat springt eruit, waar verheug je je op?

De bouwteamvergadering. We hebben eind augustus de vergunning verkregen om één van de hotelvleugels te mogen gaan verbouwen. Het wordt een uitbouw waardoor de kamers worden vergroot, verduurzaamd en we gaan de kamers een nieuwe look & feel geven. Uiteraard komt er bij een dergelijke verbouwing een hoop kijken en er moet een heleboel geregeld worden. Dat maakt het uitdagend maar toch ook altijd wel een beetje spannend. Het leuke eraan is dat we zelf inspraak hebben op hoe het moet gaan worden. Het zelf kunnen maken van dat soort keuzes geeft ook een bepaalde vorm van vrijheid en dat vind ikzelf erg leuk. Het uiteindelijke doel is om het product te verbeteren zodat we daarmee nog beter kunnen aansluiten op de wensen van onze gasten. Als de gasten een fijn verblijf hebben gehad, dan zijn wij tevreden!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: