Kennisplatform voor noord holland

Defensie kiest voor WeGo Carsharing voor digitaal vlootbeheer en autodelen

Geplaatst op 2 februari 2021
Defensie kiest voor WeGo Carsharing voor digitaal vlootbeheer en autodelen

WeGo Carsharing gaat een samenwerking aan met het Ministerie van Defensie. Als leverancier van een platform voor deelauto’s maakt WeGo de complete vloot van Civiele Dienstauto’s geschikt voor gedeeld gebruik. Het contract heeft een looptijd van tenminste 6 jaar. 

Samen met partners ARS T&TT en Protect-Effect levert WeGo het platform en de in-car technologie die het mogelijk maken om de voertuigen volledig geautomatiseerd te kunnen delen. Door de vloot dienstauto’s deelbaar te maken zorgt Defensie dat er veel minder auto’s nodig zijn voor de dagelijkse mobiliteit. De voertuigen kunnen namelijk elke dag door verschillende medewerkers gebruikt en vooraf gereserveerd geworden. Peter de Jong, CEO van WeGo: “Wie een geldige reservering heeft, kan de auto openen met een pasje. Meestal gebeurt dat met een app op je telefoon, maar voor Defensie heeft gebruik van pasjes de voorkeur. Voor onze oplossing is dat geen probleem.” 

Werkwijze WeGo Carsharing

Wekelijks voorziet WeGo zo’n 250 auto’s van deeltechnologie. In totaal gaat het om enkele duizenden voertuigen. In het platform van WeGo zullen naast gewone personenauto’s ook busjes en touringcars opgenomen worden. In de planningssoftware wordt rekening gehouden met personen die dezelfde bestemming hebben. Die reizen dan met elkaar mee in het meest geschikte voertuig. 

Minder reisbewegingen 
Door de investering in het WeGo-platform reduceert Defensie de reisbewegingen van medewerkers en draagt zo bij aan een beter milieu. Bovendien zijn de nieuwe voertuigen van Defensie steeds vaker hybride of elektrisch. Daarnaast levert het natuurlijk ook besparingen op door minder benodigde voertuigen en hogere efficiëntie. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: