Kennisplatform voor noord holland

Destiny Europa’s grootste aanbieder van UCaaS-platformen dankzij strategische overnames

Geplaatst op 28 juni 2021
Destiny Europa's grootste aanbieder van UCaaS-platformen dankzij strategische overnames

Door de overname van de in Zweden gevestigde bedrijven Telepo en Soluno wordt Destiny de nummer 1 in Europese cloudcommunicatie-oplossingen voor MKB-bedrijven en service providers. Hierdoor behoren ze tot de grootste spelers ter wereld, met een omzet van €170m en 2 miljoen gebruikers.

Destiny’s ambitie om Europees leider in, op MKB gerichte, veilige cloud communicatie aanbieder te worden, schiet vooruit. Vandaag ondertekende de Belgische aanbieder twee strategische overnames die Destiny meteen naar de toppositie op de Europese UCaaS (Unified Communication as a Service) markt lanceren. De diensten van Destiny en Telepo hebben al bewezen een perfecte match te zijn. Telepo’s UCaaS-platform wordt Destiny’s tweede UCaaS platform, dat in de hele groep wordt ingezet en bij toekomstige uitbreidingen als hefboom zal dienen. Daarbij versterkt Telepo het Destiny’s Service Provider kanaal. Met Soluno wordt een bekende UCaaS leverancier toegevoegd aan de Destiny Group, die het bedrijf toegang biedt tot de Scandinavische markt.

Deze sprong zet aan tot verdere investeringen in de ontwikkeling van het innovatieve, marktleidende, op het MKB gerichte UCaaS platform. Dit platform zal ingezet worden op de bestaande markten waarin Destiny actief is en in nieuwe landen. Daardoor creëert Destiny een nieuwe marktmacht in de Europese UCaaS markt met een ongeëvenaard concurrentievoordeel.

Daan De Wever, CEO van Destiny, is dolblij met dit opwindende nieuws over de overname: “Het zijn twee fantastische en sterke bedrijven. Dankzij de hulp van onze investeerder Apax, die ons sinds 18 maanden support, hebben we hiermee weer een stap dichter richting Destiny’s grote plan om de Europese cloud communicatie ruimte te bezitten. Onze gebundelde krachten geven ons eigen IP, technologie die gemakkelijk aan te nemen, te gebruiken en te integreren is. Tevens krijgen we er geweldige partners, getalenteerde lokale teams en ambitie bij om te investeren in de verdere ontwikkeling van ons innovatieve en marktleidende UCaaS platform voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het versterkt ook de honger om Destiny te laten groeien als dé referentie voor onze service providers en zakelijke klanten. Onze klanten staan altijd centraal bij al onze beslissingen. Het is het toenemende niveau van service en innovatie waarvan zij zullen genieten dat ons ertoe bracht deze ongekende stap te zetten. We zullen klantgerichte communicatiediensten voor de cloud blijven ontwikkelen en ervoor zorgen dat ze al de ambities van onze klanten en partners in hun plaatselijke markt en specifieke sector dienen.” 

Technologische synergie met Telepo

De Destiny Groep is al jaren een trouwe klant van Telepo en gebruikt hun platform om eersteklas UCaaS diensten te leveren in de Benelux. Telepo in de armen sluiten was voor Destiny een logische stap, vanwege het bewezen succes in de samenwerking tussen teams en de hoogstaande technologie die Telepo consequent levert. De twee bedrijven geloven in het belang van het bundelen van hun krachten om vooruit te kunnen lopen en voor het accelereren van Telepo’s innovatieve snelheid in het bouwen van next-generation UCaaS services op de Europese MKB-markt, uitgeleverd via Destiny’s kanalen en strategische partners.

Rami Houbby, Algemeen Directeur bij Telepo, is erg enthousiast over de overname: “Dit is een transformerende stap voor Telepo en markeert het begin van een ongelooflijk nieuw hoofdstuk voor zowel onze bedrijven, als voor onze service provider partners. Destiny zal in staat zijn om de Telepo technologie te standaardiseren voor het groepsbrede platform, om consistentie en toekomstige groei te stimuleren. Het Telepo-team zal profiteren van Destiny’s strategie en middelen om innovatie te versnellen en ons aanbod verder te verbeteren, waarmee wij onze Service Provider-partners beter in staat stellen te concurreren en te winnen in hun markten. Ik ben enthousiast over de kansen die deze acquisitie biedt voor ons team en partners, en kijk ernaar uit om met Daan en zijn team samen te werken aan een mooie en succesvolle toekomst.”

Krachtige samenwerking met Soluno

Soluno werd door Frost & Sullivan, in het 2020 UCaaS Frost Radar™ rapport, erkend als een van de top 20 leiders in groei en innovatie van de sector. Dat de twee bedrijven één worden, was een meer dan logische keuze. De overname geeft Destiny meteen een sterke positie in Zweden en leidt ook tot globalisering voor Soluno. Omdat Soluno ook al gebruik maakt van Telepo’s platform, zullen er geen technologische veranderingen zijn voor hun medewerkers en klanten. De coalitie zal investeren in de groei en innovatie van hun platform en eigen IP diensten.

Patrik Sörqvist, CEO van Soluno, geeft aan dat Soluno voortdurend sterke organische groei heeft gegenereerd door de kanalen en eindklanten te voorzien van innovaties die gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige bedrijfscommunicatie mogelijk maken. “Door toe te treden tot de Destiny familie wordt onze Europese visie werkelijkheid en zullen we samen de Europese UCaaS markt transformeren,” aldus Patrik Sörqvist.

De gecombineerde Destiny groep telt nu ruim 600 werknemers in 6 landen (België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en het VK), en zal naar verwachting in 2021 een omzet van €170m genereren. Q Advisors, een toonaangevende internationale investeringsbank gericht op telecom, media en technologie, trad op als exclusief financieel adviseur van Destiny in verband met deze transactie.

“We verwelkomen elke nieuwe collega in de Destiny familie. Onze gecombineerde kracht zal de Europese UCaaS markt voorgoed veranderen. Destiny heeft een track record van bedrijfsintegratie waarbij de nadruk ligt op toekomstige groei, niet op herstructurering op korte termijn.  In de komende tijd zullen we een visie ontwikkelen over hoe onze gecombineerde routekaart van producten en diensten zowel onze bestaande klanten zal ondersteunen, als nieuwe klanten in heel Europa zal winnen,” besluit Daan De Wever.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: