Kennisplatform voor noord holland

Welke problemen je als ondernemer kunt voorkomen met goed zakelijk internet

Geplaatst op 17 december 2023
Welke problemen je als ondernemer kunt voorkomen met goed zakelijk internet

Geen enkele ondernemer kan tegenwoordig zonder internet. Natuurlijk is de ene ondernemer er meer afhankelijk van dan de andere. Als je bijvoorbeeld in ICT werkt, dan moet je zeer goed zakelijk internet hebben. Daarom is het als ondernemer ook belangrijk om te investeren in goed internet. Want daarmee voorkom je problemen en tegelijkertijd brengt het voordelen met zich mee.

Minder storingen 

Met goed zakelijk internet heb je in de eerste plaats minder last van storingen en dat is voor veel ondernemers hartstikke relevant. Als je bijvoorbeeld een groot bedrijf hebt en te maken krijgt met storingen, dan kunnen veel mensen binnen je onderneming niet werken, maar tegelijkertijd moet je wel de uurlonen doorbetalen. 

Daarnaast kan het ook zijn dat je op die manier geen deadlines kunt halen of klanten te woord kunt staan. Gelukkig is er tegenwoordig goede glasvezel voor ondernemers en daarmee heb je minder last van storingen. Glasvezel is namelijk sterker dan koper en om die reden niet gevoelig voor hevige weersomstandigheden of elektromagnetische inferfentie. 

Veel sneller toegang tot de cloud 

Veel bedrijven werken tegenwoordig in de cloud en dat is om meerdere redenen ook logisch. Het is namelijk een mooie algemene werkplaats en ook mensen die thuiswerken kunnen daar bestanden opzetten. Iedereen die de bestanden nodig heeft, kan ze direct inzien en eraan werken en je hoeft ze dus niet meer zoals vroeger ouderwets naar elkaar te versturen. 

Hoe sneller het internet, hoe gemakkelijker het ook is om te werken in de cloud. Je hebt dan namelijk sneller toegang tot de data en de vele applicaties. Als je traag internet hebt, dan kan dit wel even duren en dat zorgt voor frustraties en tegelijkertijd is het dan lastiger om effectief te werken. De kans is groot dat er in de toekomst nog meer software naar de cloud wordt verplaatst, dus met snel zakelijk internet ga je ook voor een duurzame toekomst. 

Overal de juiste signaalsterkte

Als je in een groot bedrijfspand werkt, dan is het natuurlijk belangrijk om overal een constante signaalsterkte te hebben. Er is namelijk niets zo frustrerend als een signaal dat wegvalt, waardoor je niet verder kunt met je werkzaamheden. 

Bij ouderwets kabelinternet geldt het principe dat het internet steeds meer verzwakt, hoe verder je van het binnenkomstpunt verwijderd bent. Als je niet dichtbij de modem werkt, loop je constant tegen problemen aan. Maar gelukkig is dit niet het geval bij glasvezel, want dan is het internet overal snel en daarom is het ideaal voor grote werkruimtes. 

Betere beeldkwaliteit

Wanneer je een presentatie moet geven tijdens een vergadering, dan wil je natuurlijk dat het beeld van een goede kwaliteit is. Dat straalt professionaliteit uit en tegelijkertijd is het dan voor iedereen zichtbaar. Met snel internet kun je filmpjes in HD afspelen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: