Kennisplatform voor noord holland

Deze leiders maken het Nederlandse bedrijfsleven écht inclusiever

Geplaatst op 1 mei 2023
Deze leiders maken het Nederlandse be drijfsleven écht inclusiever

Businessplatform MT/Sprout lanceert de Inclusive30 van 2023, de lijst met dertig leiders die een bewezen bijdrage leveren aan een diverser en inclusief bedrijfsleven. De lijst bevat managers, ondernemers, experts en belangenbehartigers uit bedrijfsleven, kenniswereld en overheid.

Nederlandse bedrijven hebben nog een enorme slag te maken om inclusief te worden en daarmee volop te kunnen profiteren van diversiteit. Leiders die voorgaan in diversiteit en inclusiviteit laten zien hoe de BV Nederland die slag kan maken. Daarom geeft MT/Sprout ze jaarlijks de Inclusive30 als podium. 

Leiders

De volledige lijst vind je hier, en bevat leiders als Saskia Egaz Reparaz , ceo van HEMA, ondernemer Edson Sabajo, oprichter van streetwearmerk Patta en Tandstad-ceo Sander van ’t Noordende. 

Experts

Ook bijzondere hr-experts staan op de lijst, onder wie Monique Pennings, Head Diversity and Inclusion bij NN Group en ​​Caroline Zwaenepoel, Global Equality, Diversity and Inclusion Leader bij IKEA. Andere experts leveren extern hun bijdrage, zoals Sacha Martina van recruitmentbureau Your Talent Agency en Sennay Ghebreab, hoofddocent sociaal intelligent AI aan de Universiteit van Amsterdam.

Campaigners

Ook bij de overheid, maatschappelijke organisaties en belangenbehartigers verdienen mensen een plek op de lijst omdat ze het bedrijfsleven inclusiever helpen maken. Onder hen Marquerite Soeteman van SER Topvrouwen en Ingrid Tappin, director inclusive leadership & culture bij Techleap.

Totstandkoming Inclusive30

Naast eigen research heeft de redactie een oproep gedaan aan het publiek om kandidaten te nomineren. Ook gaven recruiters, belangenbehartigers, experts en consultancybureaus input. 

Criteria

De criteria voor opname in de lijst: de persoon maakt zich sterk voor de bevordering van inclusiviteit en diversiteit. Binnen, met of gericht op een onderneming. Vanuit een rol als leider, expert, dienstverlener of rolmodel. Die inspanning heeft een meetbaar, aantoonbaar of ten minste inspirerend verschil gemaakt op weg naar meer inclusiviteit en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: