Kennisplatform voor noord holland

Duurzamer Wonen: kosteloos energieadvies en bespaarboxen

Geplaatst op 21 april 2020
Innova Energie is eerste leverancier met vaste-, variabele- én dynamische prijzen

De gemeenten Beverwijk en Velsen doen mee aan het project Duurzamer Wonen. Wie zijn energieverbruik wil verlagen, geld wil besparen en comfortabeler wil wonen, kan nu kosteloos energieadvies opvragen bij Duurzaam Bouwloket. Deelnemers ontvangen via dit loket kleine maatregelen die direct voor besparing zorgen.

Al met kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrips of een waterbespaarder voor de kraan, kunt u op uw energieverbruik besparen. Hoe werken deze kleine maatregelen? Welke grote maatregelen, zoals zonnepanelen of HR++-glas, kunt u het beste in uw woning toepassen? Al uw vragen worden beantwoord tijdens het digitale energieadvies.

Digitaal advies

Het is een bijzondere tijd. We vermaken ons in en om het huis, kijken nog eens goed naar onze woning. Omdat verduurzaming niet stil hoeft te staan, bieden de gemeenten Beverwijk en Velsen de inwoners die dat willen nu alvast de mogelijkheid tot kosteloos digitaal advies.

In Beverwijk loopt u met een energieadviseur van Eco Beverwijk of Klimaatroute digitaal door uw woning en ontvangt u duurzame adviezen die u kunt toepassen.

In Velsen loopt u met een energieadviseur van Energiecoöperatie Energiek Velsen of Klimaatroute digitaal door uw woning, en ontvangt u duurzame adviezen die u kunt toepassen. Daarnaast organiseert Energiek Velsen twee Webinars gericht op woningen in Santpoort Noord op dinsdag 21 of 29 april om 20.30u. Meer informatie vindt u op www.energiekvelsen.nl/santpoort-noord.

‘Grijp deze kans!’

Wethouder energietransitie Floor Bal van de gemeente Velsen is blij dat het project Duurzamer Wonen op deze digitale wijze door kan gaan. “Zelf je huis duurzamer maken hoeft niet per se ingewikkeld te zijn. Al met kleine, goedkope maatregelen kun je veel geld besparen. Nu de energiescans in digitale vorm verdergaan, is de scan ook toegankelijker. Gratis energieadvies, in je eigen woonkamer. Grijp deze kans om geld te besparen en te verduurzamen!”.

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/DuurzamerWonen. U krijgt een uitnodiging en ‘wandelt’ op de afgesproken tijd met de energiecoach door uw huis. Zo komt u in ongeveer een half uur te weten hoe en waar u energie kunt besparen. U heeft wel een computer met internet nodig.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: