Kennisplatform voor noord holland

Hoogewerf Safety Solutions: ontdek de kracht van veiligheid

Geplaatst op 26 oktober 2023
Hoogewerf Safety Solutions: ontdek de kracht van veiligheid

Hoogewerf Engineering in Beverwijk is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in advisering, engineering, training en coaching op het gebied van industriële automatisering en machineveiligheid. Arno de Jong vertelt ons graag meer over de laatstgenoemde specialisatie. Hij is dan ook afdelingsleider van Hoogewerf Safety Solutions, de relatief nieuwe afdeling van het bedrijf.

Om in te spelen op het groeiende aantal vraagstukken rondom machineveiligheid, heeft Hoogewerf Engineering een aantal jaar geleden een gespecialiseerde afdeling opgezet: Hoogewerf Safety Solutions. Arno: “We voorzien bedrijven van advies omtrent wettelijke veiligheidseisen en bieden ze pragmatische oplossingen om een aantoonbaar veilige, gezonde en productieve werkomgeving te realiseren en te behouden. Denk aan het uitvoeren van risicobeoordelingen en inspecties, CE-coördinatie bij het ontwikkelen of modificeren van machines, het opstellen van gebruiksinstructies en technische dossiers, het implementeren van LOTOTO en veilige integratie van robots en cobots. Daarnaast bieden we binnen onze Academy diverse trainingen en coaching aan op het gebied van veiligheid.”

Academy
Kenmerkend aan het aanbod van de Academy is de combinatie van theorie en praktijk. Arno: “We geven onze verschillende veiligheidstrainingen en coaching trajecten zowel op de werkplek van de klant als bij ons op kantoor. Op onze locatie in Beverwijk hebben wij een splinternieuwe praktijkruimte ingericht met daarin een robotinstallatie en diverse andere machines om een realistische bedrijfssituatie te kunnen simuleren, waarin onze cursisten de theorie aan de praktijk kunnen koppelen. We maken in deze trainingsopstelling gebruik van diverse fabricaten machines en veiligheidscomponenten, zodat we de cursisten kennis kunnen laten maken met de best presterende oplossingen voor bepaalde toepassingen.”

Samenwerking van experts
De combi van de robotinstallatie en de machines laat goed zien hoe specialistisch en kundig Hoogewerf is. Op een oppervlakte van zo’n 50 vierkante meter is aan alle veiligheidsvoorzieningen die heden ten dage beschikbaar zijn, gedacht. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten afschermingen, elektromechanische deursloten, lichtschermen, virtuele robotzones en safety scanners. Op deze manier is er voor iedere klant op een zeer flexibele manier een bedrijfssituatie te simuleren. Arno: “Onze trainingsruimte is een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen onze experts. Door onze kennis, ervaring en vaardigheden te combineren, kunnen we ook op een unieke manier de kracht en het belang van veiligheid overbrengen op onze klanten. Wat zijn veiligheidsmaatregelen die je volgens de wet- en regelgeving moet nemen, hoe vertaal je dat naar jouw werksituatie en hoe ga je veilig en zo efficiënt mogelijk met een machine om? Over dat en nog veel meer veiligheidsvragen gaat het hier.”

Veiligheid, gedrag, cultuur en engineering
Steeds meer bedrijven weten dan ook Hoogewerf Safety Solutions te vinden en vanuit de Academy worden ook al gastlessen gegeven op hogescholen. Waarom wordt er zo vaak voor Hoogewerf gekozen? Arno: “Ik denk dat dat vooral komt doordat we een brede expertise hebben op het gebied van veiligheid, gedrag, cultuur én engineering. Die combi stelt ons in staat om uitdagingen bij onze klanten snel om te zetten in oplossingen die naadloos aansluiten bij de behoeften. We hanteren daarbij een uniforme, schaalbare, aanpak.

Wij begrijpen daarbij dat arbeidsveiligheid geen bijzaak is, maar een cruciaal aspect van de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het investeren in duurzaam veilige machines en een goede veiligheidscultuur is een integraal onderdeel van het succes van een bedrijf en betaalt zich op vele manieren terug. Met onze kennis sla je twee vliegen in één klap: continuïteit en productiviteit worden gewaarborgd en ongevallen en financiële lasten worden voorkomen. Gelukkig zien steeds meer bedrijven dit in!”

Voor meer informatie over Hoogewerf Engineering zie de vernieuwde website www.hoogewerf.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: