Kennisplatform voor noord holland

DW Montage & Installatie winnaar van Phoenix Award 2024

Geplaatst op 26 januari 2024

Onlangs werden voor het vijfde jaar op rij de Phoenix Awards tijdens de Big Improvement Day (BID) uitgereikt. Met het streven om het taboe op tegenslag in ondernemerschap of zelfs faillissement in Nederland te doorbreken wordt het bedrijf die na een tegenslag afgelopen jaar sterker uit de strijd is gekomen hiermee in het zonnetje gezet. Dit jaar nam Daan Wilden, eigenaar van DW Montage & Installatie, de prijs in ontvangst van Pieter Waasdorp.

Wilden kampte van 2010 tot 2020 met diverse ernstige verslavingen, waardoor hij onbewust schulden opbouwde. Pas nadat hij in 2020 het roer omgooide en clean werd zag hij hoe groot deze waren. In samenwerking met Gemeente Arnhem werden de nodige maatregelen getroffen voor afbetaling, terwijl hij de kans kreeg om – ondanks de schulden – DW Montage & Installatie, een bedrijf in de installatie van zonnepanelen, op te richten. Met hard werken en de ambitie om de leningen zo snel mogelijk af te betalen lukte het Wilden om dit binnen twee jaar te doen, in plaats van het tijdsbestek van drie jaar wat door de gemeente was opgelegd. Deze prestatie wordt beloond met de Phoenix Award 2024. 

“Ik denk dat geen enkele ondernemer wil laten merken dat hij problemen heeft. Om hulp vragen voelt als falen. Zo is het echter niet. Ik denk dat je juist een sterker persoon bent als je erom durft te vragen. Het is niets om je voor te schamen. Ik ben hartstikke blij dat het gelukt is om uit mijn diepe dal te kruipen, trots op mijn onderneming en vindt het geweldig om hiervoor de Phoenix Award te ontvangen!”, aldus Wilden.

De Phoenix Award is een in 2019 opgezet initiatief van Ralph van Hessen, oprichter van de Big Improvement Day (BID) en Maxime Verhagen, oud-minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vicepremier en huidig Voorzitter van Bouwend Nederland. Dit initiatief streeft ernaar om doorzettingsvermogen en veerkracht te belonen en het taboe op tegenslagen in ondernemerschap en faillissement in Nederland te doorbreken.

De jury van de Phoenix Award 2024 bestaat uit: Jaap Heeringa (Boer & Croon), Ralph van Dam (Centraal Beheer Achmea), Pieter Waasdorp (Ministerie van EZK), Jacqueline Zuidweg (Geldfit Zakelijk), Thomas Grosfeld (VNO-NCW), Greet Prins (KvK), Jan Willem Verschoor (Vacansoleil), Mandy Stevens-Braun (Unique), Gerard Bakker (NVWA) en Anke den Ouden (Microsoft).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: