Kennisplatform voor noord holland

Wie wint ‘De Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar’ award? 

Geplaatst op 15 januari 2024
Wie wint ‘De Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar’ award?

Aanstaande dinsdag op 16 januari 2024 wordt voor het vierde jaar op rij de award voor ‘De Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar’ uitgereikt tijdens de Big Improvement Day (BID). Tot de top drie behoren Team Fiets van het Ministerie van IenW, Team Stedelijke Innovatie Amsterdam en het Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken. De winnende organisatie zal de prijs uitgereikt krijgen door Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hugo de Jonge en Mark Frequin, initiatiefnemer van de award en bestuurslid van De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

De BID is een groots jaarlijks evenement waarop de top van de overheid en het bedrijfsleven samenkomen met als doel om de positieve veranderingen in Nederland te belichten, stimuleren en accelereren. Om ook licht te werpen op positiviteit en innovatie binnen de Nederlandse overheid werd in 2020, samen met VOM, de jaarlijkse verkiezing voor ‘De Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar’ in het leven geroepen.

De genomineerden zijn voor opname op de groslijst door een jury* beoordeeld op hun performance. In eerste instantie ging het om het extern gericht zijn op de inwoners, bedrijven en organisatie van en in Nederland, in tweede instantie om het intern gericht zijn op medewerkers en collega’s en het realiseren van een goede werksfeer. Centraal stond de vraag of sprake was en is van positief leiderschap met positieve maatschappelijke effecten en impact. Daarbij is ook gekeken naar de mate waarin de organisatie inspeelt op nieuwe (technologische) ontwikkelingen, nieuwe wegen in durft te slaan en niet bang is om fouten te maken om van te leren. Vervolgens heeft heel Nederland tot en met 11 januari via www.bidawards.nl kunnen stemmen op hun favoriet op de groslijst die door de jury was vormgegeven. Op basis van deze stemming is inmiddels de top drie bekend: Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken, Team Stedelijke Innovatie Amsterdam en Team Fiets van het Ministerie van IenW.

Andere genomineerden voor de prijs dit jaar waren: (Het wonder van de gemeente) Diemen – Het Rekmanifest, De Beroepentuin (Utrecht), Maatwerkteams (Werk aan Uitvoering, landelijk), Programma Leraar – Ambtenaar (Ministerie OCW, Rotterdam en Amsterdam), Nationaal Programma Heerlen Noord, Community Development Saba en Zorg Onderzoek Nederland Medische Wetenschappen (NWO, landelijk).

De winnaar zal de prijs ontvangen uit handen van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hugo de Jonge, en Mark Frequin, initiatiefnemer van de award en bestuurslid van VOM, op het podium van de Big Improvement Day 2024.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: