Kennisplatform voor noord holland

EERSTE LEONARDO BOUTIQUE HOTEL IN NEDERLAND OPENT HAAR DEUREN

Geplaatst op 6 augustus 2020
Leonardo Boutique Hotel

Het voormalig Apollo Museumhotel Amsterdam aan de P.C. Hooftstraat heeft haar eerste gasten mogen ontvangen onder de naam Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center. In de afgelopen negen maanden is het hotel grondig onder handen genomen; zo zijn alle 188 kamers gemoderniseerd en heeft de historische buitengevel een frisse touch up gekregen. Om de transformatie compleet te maken opent het iconische hotel in het Museum District tevens een verrassend nieuw horecaconcept: Coffee Boutique – Roasters & Toasters.

In het hart van Amsterdam, waar de luxe P.C. Hooftstraat uitkomt op de bruisende Stadhouderskade, bevindt zich tussen de exclusieve winkels het nieuwe Leonardo Boutique Museumhotel. Het Boutique lifestyle-merk combineert karakteristiek design met een huiskamergevoel en persoonlijke service. Om dit te realiseren hebben alle 188 kamers en de lobby, bar en binnentuin van het voormalig Apollo Museumhotel Amsterdam een grondige metamorfose ondergaan. Voor de renovatie heeft interieurontwerper Andreas Neudahm zich laten inspireren door de rijke geschiedenis van het aangrenzende Rijksmuseum. Zo decoreren verscheidene befaamde scènes van het Rijksmuseum de kamers en gangen.

Coffee Boutique Roasters & Toasters

Bij een nieuwe naam en een compleet vernieuwd hotel kan een passend nieuw horecaconcept niet ontbreken. Coffee Boutique is meer dan alleen een koffiebar in het hart van de modestraat van Amsterdam. Terwijl de koffiebranders de ruimte vullen met de geur van verse bonen worden er de gehele dag gezonde en smaakvolle gerechten geserveerd. Alleen met de beste en voornamelijk lokale ingrediënten, maken de barista’s de lekkerste toasts en koffie’s. Er zijn ook verschillende plekken gecreeërd om ongestoord te kunnen werken. Behalve koffie en toasts biedt de kaart ook een ruime selectie aan wijnen, cocktails en hapjes om te delen. Anna Pruijn, General Manager: “Wij zijn ontzettend trots dat we op deze unieke locatie een fantastisch vernieuwd hotel hebben weten te realiseren. Voor elk bezoek aan Amsterdam, zowel zakelijk als privé, zijn wij de perfecte uitvalbasis. Coffee Boutique – Roasters & Toasters hebben we hieraan toe mogen voegen. Een prachtig concept wat zeer divers is en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is. Dit maakt Coffee Boutique niet alleen een verrijking voor onze hotelgasten, maar ook zeker voor de lokale bezoekers.

Leonardo Hotels Benelux

De renovatie van het Leonardo Boutique Museumhotel is een van de vele projecten die Fattal Hotel Group momenteel heeft lopen in de Benelux. Alexander Kluit, Managing Director van Fattal Hotel Group, Nederland & België “Het is bijzonder om in deze periode drie hotels toe te voegen aan ons portfolio. Zo heeft onlangs het hotel in Den Haag haar naam gewijzigd naar Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en heeft ook het Leonardo Hotel Antwerpen, na een totale metamorfose, begin juli haar deuren geopend.”. Met de naamswijziging van het Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center vergroot Fattal Hotel Group de naamsbekendheid van Leonardo Hotels in Nederland en bestaat het portfolio vanaf augustus 2020 uit 4 Leonardo Hotels met +1.200 kamers in Amsterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: