Kennisplatform voor noord holland

Egmond Plastic: ‘Mensen mogen altijd bij me binnenlopen’

Geplaatst op 20 december 2023
Egmond Plastic: Mensen mogen altijd bij me binnenlopen

Egmond Plastic maakt onderdelen van hoogwaardig kunststof voor onder andere de luchtvaart, defensie en de medische industrie. Het Alkmaarse bedrijf is trots op hun regionale karakter, hun expertise en de goede werksfeer. HR-manager Marijke Buck vertelt over haar strategie en de gewonnen NH Business Award. Een echte kroon op het werk van Egmond Plastic.

“Egmond Plastic is een klein groot bedrijf”, vertelt Marijke. “Het is van oorsprong een familiebedrijf, iedereen kent elkaar maar ondertussen werken er wel tussen de 90 en 100 mensen. Ons personeelsbestand is heel divers qua leeftijd, geslacht en nationaliteit. Dat maakt de werkvloer levendig en gezellig. We hebben een scherpe blik voor iedereens behoefte en kwaliteiten. We laten mensen niet aanmodderen omdat de arbeidsmarkt krap is, dat kunnen we ook niet maken tegenover collega’s. We gaan voor kwaliteit.”

“Veel mensen die bij ons komen zijn verbaasd over de grootte van onze organisatie en de gemoedelijke sfeer die we daarin creëren met elkaar”, gaat Marijke verder. “We hebben echt een open cultuur. Er werken zo’n twintig mensen op kantoor, de rest in de fabriek maar er bestaat geen afstand tussen deze afdelingen. Iedereen uit de fabriek loopt binnen op kantoor en mensen van kantoor komen graag in de fabriek. Voor mij als HR-manager is dat ontzettend fijn werken. De deur staat open en ik laat mensen weten dat ze altijd binnen mogen lopen.”

Warm bad

Egmond Plastic is continu op zoek naar nieuwe medewerkers en Marijke nodigt negentig procent van alle sollicitanten uit voor een gesprek. “We zijn veel minder op diploma’s gericht dan voorheen. Wat mensen te vertellen hebben is belangrijker. En of ze technische vaardigheden hebben of affiniteit met techniek als ze nog aan het begin van hun werkzame leven staan. Gelukkig zien we een kleine stijging in het aantal reacties op vacatures. In de gesprekken die ik voer beoordeel ik vooral of er een match is tussen de kandidaat en de organisatie. Daarna pas kijken we welke functie passend is. Als mensen eenmaal aan boord zijn komen ze in een warm bad terecht. Iedereen ontvangt een welkom-tasje en voor productiemedewerkers is er bedrijfskleding. Alle medewerkers worden gekoppeld aan een buddy en worden meegenomen in het veiligheidsbeleid. We vinden het ongelofelijk belangrijk dat alle medewerkers binding hebben met het bedrijf en de producten die we maken.

NH Business Award

Op 2 november werd Egmond Plastic de winnaar van de NH Business Award voor grote bedrijven. “We stonden in de finale met Action en Heddes Bouw & Ontwikkeling, niet de minste bedrijven. We mochten ons presenteren en dat hebben we als Egmond Plastic echt samen met alle disciplines gedaan. Het gaf heel veel voldoening om te kunnen vertellen hoe wij ons inzetten voor inclusie en diversiteit en ook voor de positieve footprint die we achterlaten. Dat we de eerste prijs kregen sterkt ons in onze visie en motiveert om nog meer moois te doen. We vinden het heel belangrijk om onze waardering uit te spreken naar collega’s met creatieve attenties en gezellige bijeenkomsten. En voor nieuwe medewerkers geldt: iedereen mag binnenkomen bij Egmond Plastic, we staan altijd open voor een gesprek.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: