Kennisplatform voor noord holland

ERIKS neemt derde Cleanroom in Alkmaar in bedrijf: Groei vraagt om meer personeel

Geplaatst op 26 oktober 2023
ERIKS neemt derde Cleanroom in Alkmaar in bedrijf Groei vraagt om meer personeel

In de gigantische productiehal van ERIKS in Alkmaar is midden september de 3e cleanroom geopend met een oppervlakte van 1.000 m2. ERIKS produceert en assembleert allerlei onderdelen voor de industrie, zoals afsluiters, slangen, afdichtingen, kunststoffen en aandrijftechniek. Arie Eriks was de grondlegger van het bedrijf. Hij begon ooit in de Alkmaarse binnenstad. Nu is ERIKS een multinational met vele vestigingen. Wereldwijd werken er 6300 mensen, in Alkmaar 450.

ASML, de chipmachinebouwer in Veldhoven, is een van de belangrijke klanten. ERIKS levert ook aan de foodindustrie, farmaceutische industrie, maritieme industrie, energiebedrijven, machinebouw enzovoorts. Niet alle klanten eisen een brandschoon product. Bij de food-, farma- en halfgeleiderindustrie (waartoe ASML behoort) is dat wel een vereiste en gaan producten dus door de cleanrooms. De halfgeleiderindustrie vraagt om steeds kleinere, snellere en unieke onderdelen die worden toegepast in de machines. Met hoogwaardige kennis en producten is ERIKS van grote waarde voor de high-tech industrie.

Duurzame productieruimte

Doordat ERIKS wilde meegroeien met de vraag uit de markt, werden de huidige productieruimtes en cleanrooms te klein. Ook de formaten van producten zoals industrieslangen die worden gemaakt voor klanten worden steeds groter en complexer. Dat vroeg niet alleen om meer ruimte, maar ook om nieuwe productiemethodieken. De nieuwe cleanroom is een miljoeneninvestering voor E[GF1] RIKS.  Interflow – de bouwer van de cleanroom – garandeert dat aan het einde de levensduur de cleanroom wordt afgebroken en de onderdelen worden hergebruikt. Daarmee is dit is het ook de allereerste circulaire cleanroom in Nederland.

Aantrekkelijke werkgever

De nieuwe productieruimte is inmiddels in bedrijf, waarvoor 35 nieuwe mensen nodig zijn. “We groeien hard, met 10 procent per jaar, vooral omdat we meegroeien met onze klanten”, zegt Eelco de Graaf, Algemeen directeur van ERIKS Nederland. “En we zouden nog harder kunnen groeien als er geen personeelstekort was. Voor de cleanrooms zoeken we mensen met een techniek opleiding op mbo-niveau. Maar ook engineers en verkooptalent wordt volop gezocht. Die te vinden is de uitdaging waar het bedrijf nu voor staat. Gelukkig hebben we een goede naam als werkgever. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk, er zijn volop doorgroeimogelijkheden, ondernemerschap en samenwerken zit in het DNA van de medewerkers. Bij ERIKS draag je ook indirect bij aan het duurzamer maken van de industrie”, aldus De Graaf.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: