Kennisplatform voor noord holland

Excelsior: al 90 jaar (niet) het zonnetje in huis

Geplaatst op 9 december 2021
Excelsior: al 90 jaar (niet) het zonnetje in huis

Vader en zoon Veldhoen runden tot 2008 een zonweringsbedrijf in IJsselstein. Zoon Jerry verliet in dat jaar de business om zijn carrière als piloot voort te zetten en vader Han ging van zijn pensioen genieten. Tien jaar later, in 2018, stapte de familie Veldhoen toch weer in de zonwering; vader en zoon namen Excelsior in Amsterdam over. Een bedrijf dat er al sinds 1930 in Amsterdam en omstreken voor zorgt dat de zon niet in huis, café, winkel of bedrijf komt.

Heel wat ramen in Amsterdam zijn voorzien van markiezen, knikarmschermen, zipscreens of andere zonwering van Excelsior. “Het is dan ook een van de oudste en meest gerenommeerde zonweringsbedrijven van Nederland. In 1930 is Excelsior begonnen als markiezenfabriek. Bijna honderd jaar dus. En we hebben ook wel zo’n honderd jaar ervaring rondlopen”, vertelt Jerry Veldhoen, in de showroom die strategisch tussen de Klaprozenweg en TT Vasumweg in Amsterdam-Noord is ondergebracht. “Onze medewerkers en monteurs hebben jarenlange ervaring, sommigen werken al dertig jaar bij het bedrijf. Dat biedt vertrouwen. Samen met vakkennis is dat onmisbaar in ons vakgebied.”

Geen raam hetzelfde

Vader en zoon Veldhoen gaven Excelsior in 2018 een nieuwe impuls. Naast buitenzonwering omvat het assortiment ook binnenzonwering en raamdecoratie. Bedrijfsleider Danny van Dinteren geeft een rondleiding door de showroom en toont het verrassend brede aanbod van het Amsterdamse bedrijf: “Deze showroom is een van onze usp’s. Hier kunnen we laten zien wat we allemaal in huis hebben, dat spreekt veel meer tot de verbeelding dan plaatjes op internet.” Het assortiment is breed, voor beide kanten van een raam: van authentieke markiezen tot terrasoverkappingen, van (zip)screens tot zonwerende rolgordijnen en van knikarmschermen tot shutters. “Ons werk is praktisch altijd maatwerk, geen raam is immers hetzelfde en ook de wensen van onze klanten zijn divers. Voor ons staat kwaliteit voorop.”

Oranje-witte markiezen

In bijna elke straat in Amsterdam en omstreken is het werk van Excelsior te vinden. Talloze particulieren maar ook VVE’s, woningbouwbedrijven, aannemers, architecten, vastgoedondernemers, bedrijven, winkels en horeca weten bij wie ze moeten zijn om het zonnetje níet in huis te halen. De kenmerkende oranje-witte markiezen bij Hotel American? Excelsior. De groene luifel van Patisserie Holtkamp? Excelsior. De zonwering bij Atlas Fiscalisten? Excelsior. “En ga zo maar even door”, lacht Jerry Veldhoen. “De zakelijke markt is voor ons erg belangrijk en groeiende. Ons aanbod breiden we steeds verder uit, zodat we de klant optimaal kunnen bedienen. Zo kunnen we de naam van het bedrijf op het doek schilderen, regelen we verlichting en verwarming onder luifels en leveren we complete veranda’s met lamellendak.”

Geen doorsnee werkgebied

Excelsior doet de betekenis van de naam – ‘hoger’, ‘beter’ – eer aan. “Wij pakken projecten op die anderen niet aandurven”, vertelt Veldhoen. “In Amsterdam en omgeving kom je natuurlijk wel eens wat uitdagingen tegen. We moeten vaak op hoogte werken. Hoe krijg je een knikarmscherm op zeven hoog? Een markies aan de achterzijde van een grachtenpand? Of zipscreens op een hoog kantoorgebouw? Dat is vaak een heel gedoe, maar wij nemen die taak graag op ons. Wij organiseren de steiger, kraan, pont, hoogwerker en de vergunningen die nodig zijn. Dat kost logistiek soms wat hoofdbrekens, maar we hebben er ruimschoots ervaring mee. Amsterdam is nu eenmaal geen doorsnee werkgebied.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: