Kennisplatform voor noord holland

Fedex Sustainability-winnaar MOYU lanceert nieuwe collectie notitieboeken van steenpapier

Geplaatst op 4 april 2022
Fedex Sustainability-winaar MOYU lanceert nieuwe collectie notitieboeken van steenpapier

Een herschrijfbare oplossing die jarenlang meegaat en papierverspilling een halt toe roept? De Amsterdamse scale-up MOYU bewijst dat het kan. Het bedrijf lanceert haar nieuwe collectie uitwisbare notitieboeken. De producten uit The Nature Collection hebben een kaft van gerecycled karton en steenpapieren pagina’s die tot wel 500 keer herschreven kunnen worden. Steenpapier is cradle-to-cradle recyclebaar en een veelbelovend alternatief voor regulier pulp papier. Een innovatie waarmee bomen worden gespaard en de wereld een zetje in de groene richting krijgt.

Steenpapier is gemaakt van restafval in de vorm van kalksteen, met een toevoeging van zo’n 20% schone kunststof. Aan dit proces komen geen chemicaliën, water of bomen te pas en ook het energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn vele malen lager dan bij het produceren van pulp papier. Voor deze innovatie werd MOYU onlangs beloond met de FedEx Express Sustainability Champion Award. Dit is een internationale prijs die wordt uitgereikt aan de duurzaamste startup van Europa. De bijbehorende geldsom stelde het bedrijf in staat om haar producten verder te ontwikkelen, met The Nature Collection als resultaat. Naast notitieboeken produceert MOYU ook verschillende planners, pocketsize producten en flipovers van steenpapier.

Vuist tegen ontbossing

Roel Schatorjé, founder van MOYU, van MOYU is enthousiast over de nieuwe collectie: “The Nature Collection bestaat uit notitieboeken in verschillende formaten en uitvoeringen, met keuze uit twee type kaften, dus voor ieder wat wils. Met onze producten willen we een vuist maken tegen ontbossing, terwijl mensen tegelijkertijd wél met pen en papier kunnen blijven schrijven. In de papierindustrie wordt slechts één enkele grondstof in grote hoeveelheden gebruikt: de boom. Als bewoners van deze planeet waarvan het klimaat meer en meer onder druk staat, kunnen we ons het systematisch kappen van bomen niet langer veroorloven. We zetten ons er daarom voor in om een bijdrage te leveren aan een groene wereld, waar ontbossing en papierverspilling voorgoed verleden tijd zullen zijn.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: