Kennisplatform voor noord holland

Feyter Forklift Services: ‘Daadkrachtig met onderscheidende dienstverlening’

Geplaatst op 21 juni 2023
Feyter Forklift Services: 'Daadkrachtig met onderscheidende dienstverlening'

Het hoofdkantoor van Feyter Group staat in Terneuzen. Vanuit daar bedient het bedrijf ook de regio Groot-Amsterdam. Directeur Alex van ’t Westeinde: “Onze vaste klanten weten het al, maar ook voor het grote publiek willen we aantonen dat wij niet zomaar een bedrijf uit Zeeland zijn. Wij maken op verschillende fronten een grote (inter)nationale impact.”

Feyter Group is gevestigd in Nederland, België, Duitsland en Spanje en heeft zo’n tweehonderd mensen in dienst, waarvan een kwart in het buitenland werkt. Feyter is actief in negen Europese landen en een aantal landen daarbuiten.

Gelijkwaardig

Van ’t Westeinde: “We worden in dezelfde vraagstukken meegenomen, omdat wij hierin ook succesvol blijken te zijn. We schudden daarmee het stigma van ons af dat Terneuzen te ver weg zou zijn om hier onderscheidende dienstverlening te kunnen bieden.” De directeur vervolgt: “Klanten koppelen aan ons terug dat wij ondanks de afstand ontzettend snel aanwezig zijn. De afstand lijkt geen rol te spelen. Wij zijn daadkrachtig en onze klanten hebben topprioriteit. Als iets kapot is gaan we er onmiddellijk naartoe, zodat de klant door kan gaan met zijn werk.”

Drie divisies

Feyter Group bestaat uit drie divisies: Forklift Services, Industrial Services en Civil Engineering. Vooral de tak Forklift Services is actief in deze regio. Deze divisie houdt zich bezig met interne logistiek en material handling en is gespecialiseerd in het onderhoud en de verhuur en verkoop van heftrucks, magazijntrucks, verreikers, containerhandlers en terminaltractors.

Breed pakket, korte levertijd

Forklift Services levert nieuwe en jong gebruikte machines, uit een ruime eigen voorraad. “We kijken goed naar wat de klant nodig heeft en hebben betrekkelijk korte levertijden, omdat we voortdurend investeren in onze voorraad.” Van ’t Westeinde vervolgt: “We leveren zware machines zoals reachstackers, maar ook heftrucks met een hefcapaciteit van 10 tot 45 ton. Voor horizontaal verkeer leveren we Terberg terminaltractors. We hebben een aparte tak voor warehousing- en counterbalance-machines. Onze Mitsubishi-heftrucks hebben een hefcapaciteit van 0,5 tot 8 ton. Voor werk op ruw terrein leveren we machines van Manitou, zoals heftrucks die op ongeasfalteerde vlaktes aan de slag moeten, maar ook verreikers en hoogwerkers.”

Verhuur en lease

Feyter Forklift Services heeft tevens een grote verhuurvloot. “De industriële markt gebruikt machines vaak voor klussen van een aantal weken of maanden. Wij beschikken over een gevarieerd aanbod in verschillende hefhoogtes, lengtes en breedtes.” Voor langere perioden, van 3 tot 15 jaar, zijn er leaseconstructies. “Daarvoor bestellen we vaak nieuwe machines: dan kunnen we op aanvraag van de klant specificaties doorvoeren.”

De directeur benadrukt: “We hebben een sterke verkoop- en verhuurafdeling, die meekijkt met wat de klant nodig heeft. Wij stellen de juiste vragen om tot een goede oplossing te komen, hiermee onderscheiden we ons. Er is genoeg markt in langere contracten. Zo hebben we nu ook afvalverwerker AEB als klant, het bedrijf dat Italiaans afval gaat verwerken in Amsterdam.”

Strategische versterking

Voor de continue werkzaamheden die dit soort contracten opleveren, kijkt Feyter of een eigen vestiging in Amsterdam toch zinvol is. “We hebben met ons huidige portfolio voldoende te bieden aan onze huidige klanten én aan nieuwe klanten. Een vestiging in de regio zou simpelweg een mooie strategische versterking zijn. De voorkeur gaat daarbij uit naar overname van een bestaand bedrijf.”

Het maakt de Feyter-servicemensen niet uit of ze een korte of langere afstand moeten rijden. “Kortgeleden ging op een zondagochtend om 5.30 uur iets kapot in de Amsterdamse haven. Om 6.00 uur was onze servicemonteur onderweg en om 12.00 uur was hij weer bij zijn gezin thuis: probleem opgelost. We bewijzen keer op keer dat het kan.”Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: