Kennisplatform voor noord holland

Fietskoeriers.nl en BIJONS.AMSTERDAM maken bezorgingen van Amsterdamse winkels goedkoper, sneller en duurzamer

Geplaatst op 25 januari 2019
Fietskoeriers.nl en BIJONS.AMSTERDAM maken bezorgingen van Amsterdamse winkels goedkoper, sneller en duurzamer

Het nieuwe online platform BIJONS.Amsterdam en Fietskoeriers.nl hebben op de Webwinkelvakdagen hun samenwerking aangekondigd.
Deze samenwerking heeft als doel om het voor de lokale winkels in Amsterdam mogelijk te maken goedkoper, sneller en volledig CO2-neutraal te leveren aan hun klanten in de stad.

De aangesloten winkels van bij BIJONS.Amsterdam kunnen vanaf 1 februari hun klanten nieuwe unieke bezorgingsopties aanbieden die gegarandeerd CO2-neutraal zijn.
Same day delivery, bezorging op dezelfde dag wordt aan de winkeliers aangeboden voor € 5,95. Alles wat vóór 14.00 uur ’s middags is besteld wordt diezelfde dag tussen 18.00 en 21.00 uur thuis geleverd. Spoedbezorging kan zelfs binnen 90 minuten maar is wel 10 euro duurder.

In eerste instantie worden deze bezorgingen uitgerold voor de wijken binnen de ring en onder het IJ, maar er wordt gekeken naar mogelijkheden om dit zo snel mogelijk ook voor Noord en voor stadsdelen buiten de ring in te voeren.

“Door deze samenwerking met Fietskoeriers.nl kan Amsterdam straks zeggen dat het de eerste stad is waar alles wat te koop is in Amsterdam binnen anderhalf uur overal te krijgen is.” aldus Marieke Bolhuis, projectleider bij BIJONS. “En geen dieselbussen op de gracht met spullen van Amerikaanse, Duitse of Chinese platformen. Gewoon van Amsterdamse winkels en met de fiets gebracht. Zoals het hoort in Amsterdam.” Marieke Snoek, algemeen directeur van Fietskoeriers.nl zegt hierover: “Deze samenwerking draagt bij aan ons doel om de wereld groener te maken en fossiele voertuigen de stad uit te krijgen. De stad wordt zo leefbaarder. We zijn erg trots op deze samenwerking.”

Dit unieke aanbod van bezorgen is alleen beschikbaar voor winkels die zijn aangesloten bij het retail platform BIJONS.Amsterdam, het nieuwe initiatief dat o.a. in samenwerking met de Gemeente Amsterdam afgelopen november is gestart. Naast betere online vindbaarheid van de Amsterdamse winkels streeft het platform onder andere ook naar betere en duurzamere bezorgmethodes, makkelijkere en goedkopere betaalmethodes en betere deals met e-commerce software leveranciers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: