Kennisplatform voor noord holland

Fitnesscentrum Zwanenburg zet sportiviteit centraal

Geplaatst op 7 januari 2020
Fitnesscentrum Zwanenburg zet sportiviteit centraal

Bij Fitnesscentrum Zwanenburg staan ze zij aan zij te sporten: de sterkste mannen en vrouwen van Nederland en mensen die ‘gewoon’ fit willen blijven. Wat hen bindt: passie voor sport en bewegen. “Je hoeft bij ons niet de beste te zijn, als je maar echt wilt sporten.”

Maurits Duerinck staat al vijftien jaar samen met zijn vriendin aan het roer van Fitnesscentrum Zwanenburg. Sport maakt geen onderscheid tussen jong en oud, tussen man en vrouw of tussen topsporters en recreatieve sportievelingen. “Of je het nou puur voor je plezier doet, meedoet aan internationale krachtmetingen of wilt werken aan je kracht en uithoudingsvermogen: bij ons kan het allemaal”, vertelt Duerinck. Behalve op sportieve inzet zal hij zijn klanten nooit pushen. “Willen winnen moet uit jezelf komen. Maar wie serieus sportief bezig wil zijn is bij ons zeker aan het goede adres. De eerste zes, zeven keer begeleiden we je persoonlijk. We leren je hoe de verschillende fitnessapparaten werken, waar je op moet letten bij de verschillende oefeningen en hoe je voor jezelf de lat langzaam maar zeker hoger kunt leggen.” Na die tijd word je niet helemaal aan jezelf overgelaten – op de vloer loopt altijd wel iemand rond die je kan helpen.

Voor een vast bedrag per maand kun je bij Fitnesscentrum Zwanenburg onbeperkt sporten. “We bieden niet alleen uitgebreide fitnessfaciliteiten maar ook boksen, kickboksen, groepslessen zumba, bodypump en paaldansen, crossfit en MMA: mixed martial arts. Ook trainen hier deelnemers aan de sterkste man/vrouw van Nederland met betonnen ballen van 160 kilo, tractorbanden en zware kabels en kettingen.”

Werk & sport

Met bedrijven die hun medewerkers structureel wat sportieve uitdaging willen bieden of die hun team op een uitje willen trakteren denkt Duerinck graag mee. “We kunnen bijvoorbeeld een workshop met een sportief tintje voor ze organiseren en aansluitend een borrel. Omdat we ook beschikken over een horecavergunning kan dat allemaal op één locatie.”

Vanaf januari wordt het letterlijk onbeperkt sporten bij Fitnesscentrum Zwanenburg. “Je kon al van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds terecht. Vanaf dan kunnen leden met een pasje ook tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends komen fitnessen of een kracht- of cardiotraining afwerken. Handig voor als je in ploegendienst werkt!” De sporters van Fitnesscentrum Zwanenburg komen vooral uit Zwanenburg en Halfweg, al verwelkomt Duerinck steeds meer sporters uit Geuzenveld, Osdorp en Haarlem. “Dankzij ons gevarieerde aanbod, de serieuze begeleiding en het feit dat wij een veilige sportomgeving bieden. Je ziet het ook aan het aantal leden dat actief is: het merendeel sport hier een of meerdere keren per week.” 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: