Kennisplatform voor noord holland

Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omgeving

Geplaatst op 30 oktober 2020

De Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omgeving, afgekort OV HZB, is al meer dan 30 jaar actief en behartigt belangen van bedrijven in de kop van de gemeente Haarlemmermeer.

Sinds een aantal jaar is Rob Koster voorzitter van de vereniging: “Met meer dan 130 leden zijn we goed vertegenwoordigd, want we zitten in een relatief kleine regio.”

Award Night

Het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging is de Award Night: “Naast onze bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken hebben we ieder jaar een Award Night. Tijdens deze feestelijke avond belonen we ondernemers voor bijzondere prestaties. Dat gaat om innovatie, duurzaamheid en we kijken speciaal naar ondernemers die al langere tijd een succesvol bedrijf in onze regio runnen en daarnaast iets betekenen voor onze gemeenschap. De Ondernemer van het Jaar award is een felbegeerde Award.”

Naast de Award Night organiseert de vereniging ook bedrijfsbezoeken: “Vanwege Covid-19 is dat de afgelopen tijd natuurlijk niet gelukt, maar we doen ons best om de draad in 2021 weer op te pakken.”

Sugar City/The Styles Outlet

Een belangrijke ontwikkeling in het werkgebied is de opening van The Styles Outlet: “We hebben meer dan 25 jaar aangekeken tegen een lege en vervallen suikerfabriek. Ondernemers en inwoners zijn blij dat er vaart zit in de ontwikkeling van dit gebied en komend najaar gaat The Styles Outlet eindelijk open.”.

Wel zijn er zorgen over verkeersoverlast: “Als ondernemingsvereniging hebben we veel overleg gehad met de ontwikkelaar van het outlet centrum en de gemeente Haarlemmermeer. We hebben geprobeerd om de balans te vinden tussen de belangen van onze eigen leden maar ook mee te denken hoe zo’n uniek project doorgang kan vinden. We zijn benieuwd of alle plannen rondom het verkeer en parkeren stand houden na de opening.”

Samenwerking

OV HZB werkt traditioneel gezien veel samen met andere partners: “We zitten in de metropoolregio Amsterdam en in die hoedanigheid hebben we veel contact met andere verenigingen en partijen. Natuurlijk weten we de gemeente ook te vinden als er uitdagingen op ons pad komen of als er dingen misgaan. Het overleg is voor ons eenvoudiger nu Haarlemmerliede is aangesloten bij Haarlemmermeer. Daarbij biedt samenwerking ook kansen op het verbeteren van het ondernemersklimaat in ons werkgebied”, aldus Rob Koster.

Foto’s: Neinver/The Styles Outlet

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: