Kennisplatform voor noord holland

Focus bij Lommers Welding Services ligt al jaren op opleiding en certificering

Geplaatst op 13 november 2019
Lommers Welding Services

Lassen zoals het bedoeld is. Zelfs de kersverse administratief medewerker van Lommers Welding Services is enthousiast over het vak, terwijl lassen toch echt niet in haar takenpakket zit. “De sfeer bij Lommers is hecht, de lassers in de buitendienst en in de werkplaats werken écht samen en dat merk je ook op kantoor.”

Lommers Welding Services uit Purmerend is een klassiek familiebedrijf. Vader en moeder staan aan het roer, zoon en dochter werken mee in het team van lassers en hebben al aangegeven dat ze op termijn het bedrijf over willen nemen. Suzanne Lommers (25) heeft serieus andere dingen geprobeerd, maar haar hart ligt gewoon echt bij het lassen. “De vrijheid op het werk zelf en het besef dat je meewerkt aan de constructies van tunnels, bruggen en gebouwen, dingen die blijvend zijn, dat geeft echt een kick.” Als vrouw in een mannenwereld mag ze de vreemde eend in de bijt zijn, zelf voelt ze zich er prima thuis.

Lommers Welding Services mag zich rekenen tot de grotere lasbedrijven van Nederland en werkt veel in opdracht van grote aannemers. “We zijn volgens de Europese norm NEN-EN1090 gecertificeerd op het hoogste niveau, zodat wij ook laswerk mogen uitvoeren in de werkplaats onder CE zoals draglineschotten, prefab en definitieve constructies. Op locatie werken wij met name aan damwanden, stempelramen en constructies voor diverse kunstwerken in de weg- en waterbouw. Op dit niveau gecertificeerd zijn maakt absoluut verschil. Wij hebben meegewerkt aan diverse grote projecten als onderaannemer voor Rijkswaterstaat en ProRail. Hiervoor zijn de kwaliteitseisen enorm streng, en terecht”, vertelt Gerda Lommers. “Dat we voor al onze medewerkers steeds kijken naar aanvullende scholing en cursussen ligt zeker aan de basis van ons succes. Iedereen hier is gecertificeerd en we stimuleren onze medewerkers om zich ook verder te ontwikkelen.”

Go for it!

Stuk voor stuk hebben de medewerkers van Lommers een andere achtergrond. Wat hen bindt, is hun passie voor het vak, de wil om verder te komen en de trots die ze voelen over wat ze maken. Danny Wouters (25) deed ooit MBO metaalbewerken niveau 2 en volgde verschillende cursussen booglassen en MAG lassen. “Ik werk en studeer nu tegelijkertijd: de diploma’s van niveau 3 en 4 wil ik ook halen. Uiteindelijk wil ik binnen het bedrijf aan de slag als inspecteur en dan zijn gedegen kennis én praktijkervaring eigenlijk wel een must.”

Bij Michel van Dantzig (48) zit het lassen in zijn dna – zijn vader had ook een las- en constructiebedrijf – en hij zit al dertig jaar in het vak bij Lommers. “Ik heb de afzwaaiende calculator/tekenaar opgevolgd. Dankzij al mijn kennis en praktijkervaring een heel leuke stap. Neemt niet weg dat ik ook nog wel eens meewerk in de buitendienst – die variatie maakt het leuk.” En Tara Mous (24) koos ooit voor grafische vormgeving, werkte ook een tijd bij een mediabedrijf maar viel toch voor een baan bij een onderneming in de techniek. “Ik word nu ingewerkt door de officemanager maar doe ook planning, urenregistratie, facturen. De sfeer is hier nadrukkelijk positief en ontspannen, je voelt aan alles dat teamwork de drijvende kracht van Lommers Welding is.” “Spreekt dit je aan en wil je ons team komen versterken? Bel dan gerust!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: