Kennisplatform voor noord holland

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution wegens succes verlengd

Geplaatst op 16 augustus 2021
Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution wegens succes verlengd

Het Cobra Museum heeft al vele duizenden Kahlo-fans mogen ontvangen voor de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Dit succes is aanleiding om de tentoonstelling tot en met zondag 3 oktober 2021 te verlengen. De bijzondere Gelman Collectie is een week langer te bewonderen in Amstelveen. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur. 

De laatste kaarten en tijdsloten gaan nu in de verkoop. Kom in de vroege avond voor een rustig bezoek. Boek hier.

Kunst van wereldniveau
Op thematische wijze wordt de bezoeker in deze populaire tentoonstelling ondergedompeld in Mexicaanse sferen, met werken van Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Geniet van een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten.

Over het museum
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Afbeelding: Frida Kahlo, Self-portrait with Monkeys, 1943, Courtesy of The Jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and The Vergel Foundation/INBAL-Secretaría de Cultura. © 2021 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF c/o Pictoright Amsterdam 2021

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: