Kennisplatform voor noord holland

Installatie nieuwe college Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Geplaatst op 20 juni 2019
Gedeputeerde Staten

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeel geïnstalleerd. Het college bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.

Zita Pels, gedeputeerde voor GroenLinks, wordt onder andere verantwoordelijk voor Circulaire Economie en Financiën. Edward Stigter, ook van GroenLinks, wordt gedeputeerde Duurzame Energie en Klimaat.

Van de VVD wordt Cees Loggen gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Water en Esther Rommel gedeputeerde Natuur, Landschap en Bodemdaling.

Jack van der Hoek wordt namens D66 gedeputeerde van onder andere Economie en Landbouw.

PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin heeft de portefeuilles Bereikbaarheid, Schiphol, Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu.

Het definitief vaststellen van de portefeuilles van de nieuwe gedeputeerden gebeurde dinsdag 18 juni tijdens de vergadering van Gedeputeerde Staten.

Coalitieakkoord

Het coalitieakkoord Duurzaam Doorpakken! van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA werd op 12 juni gepresenteerd. Het akkoord bevat ruim € 200 miljoen aan extra investeringen in schone energie, goede bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer, een gezonde leefomgeving, cultuur, natuur, schoon water, natuurinclusieve landbouw en open landschap.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: