Kennisplatform voor noord holland

Gemeente houdt informatiebijeenkomst duurzaamheid voor VvE’s

Geplaatst op 14 september 2022
Gemeente houdt informatiebijeenkomst duurzaamheid voor VvE’s

Het thema energie staat volop in de schijnwerpers. Zowel vanwege de warme zomer als vanwege de hoge energiekosten. Het Servicepunt Energieadvies van gemeente Aalsmeer organiseert daarom een informatie- en netwerkbijeenkomst over duurzaamheid voor VvE’s. Er is ook veel ruimte voor VvE’s om onderling ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 22 september in het raadhuis van Aalsmeer.

langlopend en ingewikkeld traject

Willem Kikkert, wethouder Duurzaamheid: “Het proces van verduurzamen is bij VvE’s vaak een langlopend en ingewikkeld traject. Het Servicepunt Energieadvies kan helpen door VvE’s advies en begeleiding te geven op het gebied van energiebesparende maatregelen. Zo kunnen we het verduurzamen van bestaande gebouwen versnellen.”

Tijdens de bijeenkomst delen drie VvE’s hun ervaringen over energiebesparende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen. VvE Geraniumflats voerde een grote renovatie uit met vloerisolatie, nieuwe kozijnen en HR++-glas, dakisolatie en zonnepanelen. Zij maakten gebruik van een lening van het Warmtefonds en vertellen over hun aanpak. Daarnaast komen vertegenwoordigers van VvE Waterfront en VvE Weteringstaete aan het woord over hun aanpak om zonnepanelen te plaatsen. Verder geeft de gemeente informatie over subsidies en regelingen en de warmtetransitie. Er is tijdens en aan het einde van de bijeenkomst veel ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden is nodig

De VvE-bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 22 september in het raadhuis Aalsmeer, van 19.30 tot ongeveer 21.45 uur. Aanmelden is nodig, in verband met de ruimte in de zaal en de catering. Mail naar servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl en vermeld van welke VvE u bent, e-mailadres en met hoeveel personen u komt. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden en leden die actief zijn in een werkgroep duurzaamheid.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: