Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Velsen en Interfish ondertekenen GreenBiz Green Deal

Geplaatst op 8 juni 2020

“Het is een eer om als eerste dit initiatief in Velsen te ondertekenen”, aldus Henk van der Deijl, directeur Interfish in Velsen. Samen met Floor Bal (wethouder Energietransitie) van de gemeente Velsen zette hij op vrijdag 5 juni zijn handtekening onder de GreenBiz Green Deal, op weg naar verduurzaming op bedrijventerreinen.

Henk van der Deijl laat weten: “Met ons bedrijf zijn we al goed bezig met duurzaamheid onder meer met ruim 700 zonnepanelen. Met de GreenBiz Green Deal gaan we dit verder optimaliseren”. De andere bedrijven op het bedrijventerrein zullen snel volgen. Sluit u aan? De GreenBiz Green Deal heeft als doel de verduurzaming op bedrijventerreinen te versnellen. Vereniging GreenBiz IJmond geeft binnen de Deal ondernemers handvatten en begeleiding om aan de slag te gaan met energiebesparing.

Besparen begint met een energiescan van het bedrijf

Verduurzaming wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Een mooi middel om van start te gaan, is de energiescan. Als ondernemers krijgt u kosteloos inzicht in uw energieverbruik, maar ook in de mogelijkheden voor het zelf opwekken van energie. Daarbij wordt ook gekeken naar de winst op het gebied van circulariteit door bijvoorbeeld afval her te gebruiken als grondstof.

Vereniging GreenBiz IJmond helpt bij energiebesparing

De vereniging GreenBiz IJmond begeleidt ondernemers door onder andere te helpen bij het uitvoeren van alle vormen van energiebesparing en duurzame opwek. De vereniging – met als motto Samen Sterk Samen Duurzaam- wordt ondersteund door Omgevingsdienst IJmond en werkt nauw samen met OV IJmond. Bedrijven zijn doorgaans grootverbruikers van energie, water en voedsel. Via een GreenBiz Green Deal onderstrepen bedrijven het belang om versneld te verduurzamen.

Zelf aan de slag met duurzaamheid!

Heeft u een goed idee om uw bedrijf te verduurzamen en heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met de vereniging GreenBiz IJmond via www.greenbizijmond.nl. Zij staat open voor nieuwe initiatieven en in samenwerking met de gemeente kunnen zij snel grote stappen maken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: