Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Waterland kiest HVC als partner voor afvalverwerking 

Geplaatst op 27 januari 2023
Gemeente Waterland kiest HVC als partner voor afvalverwerking 

Gemeente Waterland brengt voortaan de afval verwerking onder bij HVC. Burgemeester Marian van der Weele en algemeen directeur van HVC Dion van Steensel zetten afgelopen week hun handtekening onder de overeenkomst, die tevens inhoudt dat gemeente Waterland aandeelhouder wordt van HVC. Hiermee kiest de gemeente voor een langdurige relatie met een duurzame partner in het verwerken van afval. 

De samenwerking is gebaseerd op gezamenlijke doelen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en energietransitie. HVC is nationaal een grote speler op het gebied van afvalinzameling en verwerking, bekend om zijn doelstelling die gericht is op kwaliteit, duurzaamheid en de samenleving. HVC is volledig in eigendom van gemeenten en waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Daarbij sluit gemeente Waterland zich nu aan. 

Wethouder Afval Harm Scheepstra: “HVC is een gedreven speler op het gebied van afval. We kiezen  niet alleen voor een duurzame partner, maar ook voor een partner met veel kennis en diensten waar we gebruik van kunnen maken. HVC is al jaren een bekend gezicht binnen de gemeente voor de verwerking van GFT en etensresten. De bestaande prettige samenwerking zorgt ervoor dat ik alle vertrouwen heb in deze overeenkomst.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: