Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Waterland sluit koopovereenkomst Galgeriet met BPD/Hoorne Vastgoed

Geplaatst op 14 juli 2022
Gemeente Waterland sluit koopovereenkomst Galgeriet met BPD/Hoorne Vastgoed

Gemeente Waterland, Hoorne Vastgoed en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben onlangs de koopovereenkomst gesloten voor het project Galgeriet in Monnickendam. Een belangrijke stap in de realisatie van de nieuwe woonwijk in Monnickendam. Er is nu definitief instemming bereikt over de aanvullende (ver)koopvoorwaarden voor de gronden van het gebied. Bij het feestelijke moment waren ook de nieuwe wethouders van gemeente Waterland aanwezig.

De koopovereenkomst is een aanvulling op de realisatieovereenkomst die eerder gesloten werd. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de realisatieovereenkomst is dat de helft, in plaats van 40%, van de woningen betaalbaar wordt. De koopovereenkomst werd ondertekend door burgemeester Marian van der Weele namens gemeente Waterland, Harm Janssen namens BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Paul van der Eng namens Hoorne vastgoed.

Burgemeester Marian van der Weele: “Met deze koopovereenkomst zetten we een belangrijke stap richting de uitvoering van de prachtige nieuwe woonwijk aan de haven van Monnickendam. Het nieuwe Galgeriet wordt met maar liefst 700 woningen en verschillende voorzieningen een verrijking voor Waterland en levert een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar woningen in onze regio.”

Startsein

De ondertekening vormt het startsein voor de daadwerkelijke uitvoering van het project. De eerste stappen, zoals de sloop van diverse panden, zijn inmiddels gezet. Einde dit jaar wordt het plangebied bouwrijp gemaakt. Tegelijkertijd wordt aan de oostzijde de nieuwe toegangsweg naar de jachthaven Hemmeland gemaakt. Vervolgens wordt het deel ten westen van de toegangsweg aangepakt. Onderdeel van het bouwrijp maken is het aanbrengen van damwanden in de haven en het ophogen van de toekomstige openbare wegen, die gedurende een periode van ruim 1 jaar moeten worden voorbelast.

Woningnood

Met de (her)ontwikkeling van het Galgeriet wordt voorzien in de grote vraag naar woningen in de gemeente Waterland en de regio. Het Galgeriet wordt een gemengd woongebied met daarin een mix van in totaal 700  huur- en koopwoningen. Daarnaast is er ruimte voor voorzieningen zoals een supermarkt, bibliotheek, kinderdagverblijf, horeca, hotel en kleinschalige bedrijvigheid. Jachthaven Waterland krijgt een transformatie en wordt verplaatst naar locatie Hemmeland met een geheel vernieuwde opzet.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: