Kennisplatform voor noord holland

Gemeenten Amstelveen en Amsterdam geven Bostheater nieuwe toekomst

Geplaatst op 16 april 2021
Wethouder Touria Meliani (kunst en cultuur Amsterdam), wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur Amstelveen), Gwen Bakker (zakelijk directeur Bostheater) en Ingejan Ligthart Schenk (Artistiek directeur Bostheater).

Het Amsterdamse Bostheater kan weer plannen maken voor de toekomst door financiële bijdragen van de gemeenten Amstelveen en Amsterdam. Het college van Amsterdam heeft deze week in navolging van Amstelveen een financiële toezegging gedaan voor de komende jaren.

Het Amsterdamse Bostheater kent zware tijden door de coronacrisis. Zonder extra steun van de twee gemeenten zou het theater een onzekere toekomst tegemoet gaan, zeker nadat het vorig jaar door tekort aan budget geen subsidie meer kreeg van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Amstelveen stelde eind vorig jaar naast een garantiesubsidie van € 45.000 op verzoek van de gemeenteraad nog eens € 50.000 extra beschikbaar. Voorwaarde was wel dat de gemeente Amsterdam ook zou bijspringen. Deze week heeft het Amsterdamse college besloten jaarlijks een subsidie van gemiddeld € 250.000 te geven voor de periode 2021-2024.

Samenwerking

“Het Amsterdamse Bos is waar Amstelveners en Amsterdammers elkaar vinden; wij zijn er beiden trots op”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur, Amstelveen). “Het Bostheater is een culturele diamant. Daarom hebben we er alles aan gedaan om deze te behouden voor beide gemeenten. Een buitenluchttheater is helemaal in deze tijd van corona en de nasleep die het gaat kennen, enorm belangrijk. Onze complimenten aan de Amstelveense en Amsterdamse gemeenteraad en speciale dank aan mijn collega-wethouder Touria Meliani voor haar grote betrokkenheid voor het behoud van het theater en de cultuur in het algemeen.”

Wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur, Amsterdam): “Het Amsterdamse Bostheater is een uniek theater midden in de natuur dat we als college graag behouden voor de stad en iedereen die er graag komt. Een plek waar talent zich kan ontwikkelen, met een heel gevarieerd aanbod en een breed publiek. Daarom is het ontzettend goed dat de gemeente Amsterdam en de gemeente Amstelveen samen tot deze oplossing zijn gekomen.”

Theaterproducties

De geplande grote theaterproducties – met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) – kunnen dankzij de financiële steun doorgaan. Hiernaast bestaat het zomerprogramma in 2021 uit een grote jeugdvoorstelling in samenwerking met De Toneelmakerij en het Boslab Theaterfestival, en uit concerten en filmavonden. Het openluchttheater wordt momenteel aangepast met het oog op de anderhalvemetersamenleving.

Op foto: wethouder Touria Meliani (kunst en cultuur Amsterdam), wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur Amstelveen), Gwen Bakker (zakelijk directeur Bostheater) en Ingejan Ligthart Schenk (artistiek directeur Bostheater).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: