Kennisplatform voor noord holland

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

Geplaatst op 25 augustus 2021
Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

DELTA Fiber Netwerk start, na een succesvolle campagne in Drechterland Zuid, nu ook met een glasvezelcampagne in Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout en Westwoud. In Drechterland Zuid is reeds bekend dat het bedrijf glasvezel gaat aanleggen. Als in Drechterland Noord ook voldoende inwoners vóór 24 november 2021 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders, komt hier ook glasvezel.

Supersnel met de nieuwste generatie glasvezeltechniek

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.

Daarom rolt DELTA Fiber Netwerk nu het nieuwste XGS-PON-netwerk uit in de markt, die snelheden tot 10 gigabit per seconde kan doorgeven. Deze infrastructuur is in de basis ook klaar voor een upgrade naar 25G-PON. Dit betekent dat met een eenvoudige technische aanpassing, ditzelfde netwerk ook snelheden tot 25 gigabit per seconde kan doorgeven.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Drechterland Noord die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden deze week persoonlijk geïnformeerd via een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Glasvezel Informatiepunt

DELTA Fiber Netwerk heeft een Glasvezel Informatiepunt geopend aan het Raadhuisplein 7 in Hoogkarspel. Hier kan iedereen terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Tevens bieden wij hulp bij het afsluiten van een abonnement. Wilt u zich aanmelden voor glasvezel? Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl of bezoek het Glasvezel Informatiepunt.

Wie is DELTA Fiber Netwerk?

“Wij zijn DELTA Fiber Netwerk, onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: