Kennisplatform voor noord holland

Glasvezel in Hollands Kroon is dichterbij dan ooit

Geplaatst op 22 april 2022
Glasvezel in Hollands Kroon is dichterbij dan ooit

DELTA Netwerk start na de gemeente Drechterland en Medemblik nu ook met een glasvezelcampagne in Hollands Kroon. De glasvezelcampagne vindt plaats in vier fasen, waarin Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, De Strook, ’t Veld, Verlaat, De Weel, Winkel en Zijdewind als eersten aan bod komen. Als 20% van de inwoners uit deze dorpen, ‘ja’ zeggen tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 29 juni 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Inwoners van de overige dorpen van Hollands Kroon, waar we in een latere fase actief campagne gaan voeren, kunnen zich wel al aanmelden.

‘Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker.  Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien. Daarom ben ik blij dat we starten met een glasvezelcampagne in Hollands Kroon, zodat alle inwoners de mogelijkheid krijgen zich aan te melden voor het netwerk van de toekomst,’ aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Netwerk.

(Online) informatieavonden

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Deze vinden plaats op:

  • maandag 23 mei bij Golfbaan Molenslag in Barsingerhorn
  • woensdag 25 mei bij Restaurant ’t Anker in Kolhorn
  • maandag 30 mei bij Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp
  • dinsdag 31 mei bij Schreur Recreatie in Winkel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: