Kennisplatform voor noord holland

Golfcentrum De Hoge Dijk: Golfen wordt steeds leuker

Geplaatst op 10 december 2021
Golfcentrum De Hoge Dijk: Golfen wordt steeds leuker

Dat golfen de laatste twee jaar steeds populairder is geworden bij een steeds grotere groep mensen is ze bij Golfcentrum De Hoge Dijk ook opgevallen. Geen reden om dan rustig achterover te leunen. “Wij bedenken juist steeds weer iets nieuws. Wordt het hier nog leuker!”

Joop Kluin en Marco Knaap runnen beiden hun eigen ’toko’ bij De Hoge Dijk. Kluin is manager van het Golfcentrum, Knaap eigenaar van de Golfacademy. Golfen gaat ze aan het hart. “We willen zo toegankelijk mogelijk zijn voor elk type golfer – van jong tot oud, van beginner tot ervaren, van sportief tot recreatief en van zakelijk tot informeel. Sinds corona losbarstte hebben we veel jonge golfers verwelkomd – individueel buiten sporten kon gelukkig doorgaan.”

Golf Lounge

En dus wordt het op de driving range van De Hoge Dijk nóg gezelliger. Naast het al bestaande Trackman Systeem – je kunt dan virtueel op de beroemdste golfbanen ter wereld aan de slag – wordt de driving range verder uitgebreid. “Er komen twaalf state-of-the-art afslagboxen: Golf Lounge Amsterdam. Dat betekent dat er direct naast de afslagplek ook een bar is met drankjes, hapjes en muziek. Vijf van die afslagboxen zijn voor vier tot zes personen, de zeven overige zijn in een grotere ruimte. Mooie combinatie van training en entertainment”, legt Knaap uit. De opening van deze nieuwe afslagboxen staat gepland voor maart 2022, maar er zijn nu al groepen vrienden en bedrijven die vragen of ze kunnen reserveren. “Het bewijs dat dit concept voorziet in een behoefte”, aldus Kluin. “Van de Golf Lounge Amsterdam willen we het mooiste en leukste oefencentrum van Nederland maken. Naast onze 27 holes golfbaan natuurlijk.”

Brasserie

Golfen staat weliswaar centraal bij De Hoge Dijk, maar voor de niet-golfers is het ook een prettige plek om te vertoeven. “We hebben twee vergaderzalen en een brasserie die zich perfect leent voor een zakelijke lunch of diner in een ontspannen setting”, vertelt Kluin. De twee vergaderzalen krijgen bovendien een facelift. “Een keer vergaderen buiten kantoor, een training of een andere bijeenkomst is naast de golfbaan in de groene omgeving nóg aantrekkelijker.”

Golfclub Olympus

Golfen bij De Hoge Dijk kan iedereen, je kunt via de Golfacademy ook lessen nemen. Tegelijkertijd is De Hoge Dijk ook de thuisbasis van golfclub Olympus. “Met bijna duizend leden een vereniging van formaat. De leden van de golfclub hebben bijvoorbeeld recht op een bepaald aantal starttijden op de golfbaan”, vertelt Kluin. Bij Golfclub Olympus vind je golfers die heel fanatiek zijn en meedoen aan de landelijke NGF-competitie. Maar er zijn ook veel golfers die het puur voor hun plezier of ter ontspanning doen. “Olympus organiseert prestatiegerichte, maar ook recreatieve wedstrijden. Juist om het voor een brede groep leden interessant te maken.”

Stilzitten bij een organisatie waar een sport de boventoon voert: dat blijkt inderdaad onmogelijk. “Golfen en ontspannen netwerken in een aantrekkelijke omgeving: dat is eigenlijk onze core business.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: