Kennisplatform voor noord holland

Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam: Al het mooie van golf op één plek!

Geplaatst op 23 april 2024
Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam: Al het mooie van golf op één plek!

Golfcentrum De Hoge Dijk heeft de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. Niet zo gek, want het is de eerste plek in Nederland die golf, fun en entertainment combineert. We gingen in gesprek met manager Joop Kluin en horecamanager Zoraida Ras om meer te weten te komen over het succesvolle golfcentrum.

Vlakbij het AMC-ziekenhuis, aan de Abcouderstraatweg, vind je De Hoge Dijk, een plek waar al het mooie rondom golf bij elkaar komt. Je vindt er een 27 holes baan, een golf academy, een gezellige golfvereniging Olympus, een golfshop, een clubfitting, een brasserie met twee vergaderzalen en alsof dat nog niet genoeg is: Golflounge Amsterdam.

Dezelfde visie

Vijf jaar geleden begon Joop Kluin als manager van het complex van de Hoge Dijk. Joop: “Oorspronkelijk kom ik uit de financiële wereld, maar ik heb altijd al een grote passie voor golf gehad. Die passie en mijn kennis wilde ik graag bij elkaar brengen op deze unieke locatie, vlakbij Amsterdam Zuidoost. Een half jaar na mijn aantreden begon Marco Knaap hier als eigenaar van de Driving Range en Golfacademy. Al snel kwamen we erachter dat we dezelfde visie hadden en hebben we met elkaar gas gegeven! Zo is er onder andere geïnvesteerd in de baan, het personeel, een nieuwe keuken en de brasserie. Bovendien kan er getraind worden op onze TrackMan Range, waarbij je in de TrackMan app direct kunt terugzien hoe hard en ver je slaat.”

Golflounge

Nadat de brasserie compleet verbouwd was, ontstond al snel het plan om de Golflounge te realiseren. Joop: “In Amerika bestaan er al veel van dit soort lounges. Het fenomeen is ontstaan vanuit de topgolf, oftewel een combinatie van golf en entertainment. Wij wilden dat hier ook introduceren en dat is gelukt: in 2022 ging de Golflounge open! Bovenin het gebouw kunnen gasten vanuit hun eigen lounge een balletje op het aangrenzende golfterrein slaan en ondertussen genieten van een hapje, een drankje en live entertainment, zoals een dj.”

Horeca

De horecamanager Zoraida Ras en Chef-kok Edgar van Rijn zorgen samen met het team voor een mooie lunch- en dinerkaart en een gezellige- en gastvrije sfeer. Zoraida: “Naast de leden van de golfclub en greenfee-spelers weten ook steeds meer niet-golfers de weg te vinden naar onze Brasserie. Zakelijke gasten lunchen en/of dineren, soms in combinatie met een vergadering, graag in de Brasserie of op ons mooie zonneterras met uitzicht op de golfbaan. En waar vind je in Amsterdam een grote parkeerplaats waar je voor 1 euro per dag kunt parkeren!”

Businessclub

Het golfcentrum kent ook een sterke groei in de businessclub, die de laatste tijd vooral door jonge bedrijven ontdekt wordt. Joop: “Toen we hier begonnen in 2019 hadden we zo’n 25 business-members, nu zitten we al boven de 80! Niet zo gek, want speciaal voor onze members organiseren we clubwedstrijden, netwerkborrels, uitwisseling met andere banen en gratis inloop golflessen en gebruik van onze vergaderzalen.” Zoraida: “Medewerkers van bedrijven spreken af om hier te vergaderen, maar ook om te lunchen of te dineren en daarna een balletje te slaan. Juist die combinatie is voor veel professionals heerlijk!” Netwerken op de golfbaan is weer helemaal in!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: