Kennisplatform voor noord holland

Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam: Al het mooie van golf op één plek

Geplaatst op 4 juli 2022
Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam: Al het mooie van golf op één plek

Waar golfbanen in de regio Amsterdam dichtgaan, blijft Golfcentrum De Hoge Dijk maar groeien. Onlangs is er zelfs Golflounge Amsterdam geopend, de eerste plek in Nederland waar je kunt genieten van golf, fun en entertainment. We gingen in gesprek met Joop Kluin, manager Golfcentrum De Hoge Dijk, en Marco Knaap, eigenaar Golfacademy/Golflounge,  om meer te weten te komen over het succesvolle golfcentrum. “Je kunt wel stellen dat ons centrum alles voor de golfer te bieden heeft.”

Vlakbij het AMC-ziekenhuis, aan de Abcouderstraatweg, vind je Golfcentrum De Hoge Dijk, een plek waar al het mooie rondom golf bij elkaar komt. Je vindt er een 27 holes baan, een Golfacademy, een bloeiende golfvereniging Olympus, een golfshop, een clubfitting, een brasserie en alsof dat nog niet genoeg is: de splinternieuwe Golflounge Amsterdam. Hoog tijd om al dit moois eens te bekijken en een goed gesprek te voeren met Joop Kluin en Marco Knaap.

Dezelfde visie
Vier jaar geleden begon Joop Kluin als manager van Golfcentrum De Hoge Dijk. Kluin: “Oorspronkelijk kom ik uit een hele andere hoek, de financiële wereld, maar ik heb altijd al een grote passie voor golf gehad. Die passie en mijn kennis wilde ik graag bij elkaar brengen op deze unieke locatie, vlakbij Amsterdam Zuidoost. Een half jaar na mijn aantreden begon Marco Knaap hier als eigenaar van de Driving Range en Golfacademy. Al snel kwamen we erachter dat we dezelfde visie hadden en hebben we met elkaar gas gegeven! Zo is er onder andere geïnvesteerd in de baan, het personeel, een nieuwe keuken en onze brasserie.” Ook is TrackMan geïnstalleerd op de gehele drivingrange.

TrackMan
In de gedeelde visie van Knaap en Kluin zit ook de ambitie om de golfsport toegankelijker te maken voor een jongere doelgroep. Knaap: “Over het algemeen staat golf bekend als een sport voor een wat ouder publiek. Voor een mooie toekomst voor de sport én ons centrum willen Joop en ik juist ook de jonge golfer aanspreken. Spelenderwijs leren is daar een prima manier voor. Als je op een leuke en inzichtelijke manier kennismaakt met golf, leer je op een ongedwongen manier ontzettend veel. TrackMan is een app die daar prima bij past en waarmee wij dan ook als eerste van Nederland zijn begonnen. Op onze TrackMan Range kun je uitgebreid trainen en kun je in de app direct terugzien hoe hard en hoe ver je slaat. Door deze technologie hebben we er veel golfers bij gekregen; mensen komen van heinde en verre om op onze range te trainen!”

Golflounge Amsterdam
Ook al snel ontstond het plan om Golflounge Amsterdam te realiseren: entertainment, beleving en drivingrange in één. Knaap: “In Amerika bestaan er al veel van dit soort lounges. Het fenomeen is ontstaan vanuit de topgolf, oftewel een combinatie van golf en entertainment. Wij wilden dat hier ook introduceren en dat is nu gelukt!” De Golflounge is onlangs op een feestelijke manier geopend. Gasten kunnen bovenin het splinternieuwe gebouw vanuit hun eigen lounge een balletje op de aangrenzende drivingrange slaan en ondertussen genieten van een hapje, een drankje en live entertainment, zoals een dj. Knaap: “Zo is onze Golflounge Amsterdam uitermate geschikt voor vriendengroepen en bedrijfsfeestjes, maar ook als promo-event van bedrijven. Het kan in het groot en in het klein: de gehele loungeruimte is af te huren, maar je kunt ook gebruikmaken van je eigen privélounge. Golfballen en clubs zijn uiteraard inbegrepen.”

Bekende (sport)merken
Door alle investeringen zien Kluin en Knaap niet alleen een stijging in het aantal golfers. Ook de zakelijke klanten weten het golfcentrum steeds beter te vinden. Kluin geeft een voorbeeld: “Sportmerken die normaal gesproken met hun collecties langs de winkels gaan, kloppen nu bij ons aan om hun artikelen te showen. De Golflounge is daar nu ook prima geschikt voor: geïnteresseerden kunnen een balletje slaan, een hapje en een drankje doen en ondertussen uitgebreid de collecties bekijken.” Sowieso kent De Hoge Dijk al heel wat mooie merken die zich aan het centrum hebben verbonden, zoals Adidas, Red Bull, Heineken en LG. Maar ook ANWB Golf, de grootste online golfclub van Nederland, die op het complex een vestiging heeft. Kluin vult aan: “Beneden in de Golflounge heeft Hans Lemmens, een van de bekendste clubfitters van Nederland, twee ultramoderne Golf Club Fitting studio’s geopend. Je kunt ondertussen wel stellen dat ons centrum alles voor de golfer, zowel beginnend als professioneel, te bieden heeft.”

Businessclub
Het golfcentrum kent ook een sterke groei in de businessclub, die de laatste tijd vooral door jonge bedrijven ontdekt wordt. Kluin: “Toen Marco en ik hier begonnen hadden we zo’n 25 business-members, nu zitten we al bijna op zeventig. Niet zo gek, want speciaal voor onze members organiseren we clubwedstrijden, netwerkborrels, uitwisseling met andere banen en gratis inloopgolflessen. Members kunnen hierin hun eigen pakketten samenstellen.” Knaap: “Medewerkers van bedrijven spreken af om hier te vergaderen, maar ook om te lunchen of te dineren en daarna een balletje te slaan. Juist die combinatie is voor veel professionals heerlijk: werken, netwerken en golfen tegelijk. Members kunnen trouwens gratis gebruikmaken van onze vergaderzalen, die binnenkort ook een upgrade krijgen.”

Samenwerking
Zo blijft Golfcentrum De Hoge Dijk maar doorgroeien. Een van de succesfactoren is de goede samenwerking tussen Kluin en Knaap. Knaap: “We zijn complementair aan elkaar en hebben dezelfde drive. We komen allebei uit een hele andere hoek, maar we hebben allebei een enorme passie voor golf en dezelfde visie op innoveren en investeren. Kluin vult aan: “We zien elkaar niet als concurrenten, maar als collega’s met onze eigen kwaliteiten. Dat zie je terug in ons aanbod, dat mooi op elkaar aansluit. Als je hier het terrein opkomt ervaar je niet twee verschillende werelden, maar één ervaring en dat is precies wat we willen hebben!”


Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: