Kennisplatform voor noord holland

Back to Business: groen licht voor organisatie Packaging Innovations

Geplaatst op 26 juni 2020
Packaging Innovations

AMSTERDAM – De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat is goed nieuws voor de verpakkingsindustrie, wat betekent dat Packaging Innovations op 18 en 19 november 2020 doorgang zal vinden in Taets Art and Event Park in Amsterdam. Organisator Easyfairs waardeert het vertrouwen van de overheid en neemt vereiste maatregelen om onder meer aan de onderlinge anderhalve meter afstand te voldoen. Kortom, Back to Business.

“De face-to-face ontmoeting die wij met Packaging Innovations faciliteren, draagt bij aan de behoefte van de verpakkingsindustrie. Zowel bezoekers als exposanten geven veelvoudig aan vertrouwen te hebben in een veilige ontmoetingsplek. Eén plek die met het ‘menselijke element’ bijdraagt aan de dialoog om tot innovatieve verpakkingsoplossingen te komen”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen namens Packaging Innovations.

Met de versoepelingen vanuit de Nederlandse overheid komt er eindelijk groen licht om vanaf 1 juli weer vakbeurzen te organiseren. Van den Nieuwenhuizen: “Wij willen de verpakkingsindustrie onder veilige omstandigheden samenbrengen en na een onzekere periode nieuwe impuls geven aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling van de verpakkingsindustrie.” Van den Nieuwenhuizen refereert aan de positieve resultaten vanuit Empack-bezoekers eerder deze maand. Ruim 73 procent sprak het vertrouwen uit in de organisatie van een veilige en succesvolle editie van Empack in september 2020. “Na dit positieve nieuws vanuit de overheid stijgt het vertrouwen ongetwijfeld nog verder. Dat is een mooie ontwikkeling na een lange tijd van onzekerheid”, verklaart Van den Nieuwenhuizen.

Er hangen strikte voorwaarden aan de organisatie van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers. Van den Nieuwenhuizen: “Zo wordt deelnemers van tevoren gevraagd of ze symptomen van covid-19 vertonen, geldt verplichte online registratie voorafgaand aan het event, worden tijdslots ingezet om bezoekersdrukte te reguleren en zijn tot slot de in- en uitgangen ruimer opgezet.”

Van den Nieuwenhuizen vervolgt: “Na binnenkomst via een aparte entree kan vrij worden bewogen over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij bij onze exposities, kennissessies en workshops de anderhalve meter afstand. Hierdoor kan men zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar netwerken. Verder worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden. Bezoekers en exposanten kunnen veilig informatie uitwisselen middels onze Smart Badge technologie. Via een badge kan de bezoeker contactloos informatie op stands scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt men deze informatie direct in zijn of haar e-mail.”

Benieuwd naar onze verdere voorbereidingen? Lees op onze website terug welke maatregelen genomen worden. Voor meer informatie: www.packaging-innovations.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: