Kennisplatform voor noord holland

Handpalm vervangt alle pasjes

Geplaatst op 15 mei 2023
Handpalm vervangt alle pasjes

Veilig, betrouwbaar, toegankelijk én gebruiksvriendelijk. Dat zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe dienst van PalmVein Europe. Het bedrijf is specialist in handpalmidentificatie. “Dit is absoluut de toekomst voor organisaties die nou eens écht de regie willen hebben over wie zich op welk moment op hun terrein bevindt.”

Prioriteit nummer één voor havens, vliegvelden en voetbalstadions: heel precies reguleren wie er binnen mag komen en wie absoluut niet. Daarvoor hanteren zulke bedrijven vaak uitgebreide toegangscontrolesystemen met pasjes, irisscanners, persoonlijke QR-codes, vingerafdrukken, stemcontrole en gezichtsherkenning. “Of een combinatie daarvan in een zogenaamde meertraps- controle. Stuk voor stuk beveiligingsmethodes waarvan de waarde in het niet valt als je de werkelijke effectiviteit meet”,

Pasjes kunnen immers worden uitgewisseld, QR-codes gekopieerd … “Geen van die methodes is waterdicht. En daarbij: handpalmidentificatie is veel preciezer dan een vingerafdruk. Zo check je bij een handpalmscan meer dan vijf miljoen punten, tegen twee- tot driehonderd bij een vingerafdruk.”

Fraude

Belangrijk extra voordeel is dan ook de fraudebestendigheid. “Sjoemelen met handpalmidentificatie is onmogelijk “Alle kleine aderen in je handpalm volgen een uniek pad”: dat levert miljoenen punten op. Niet te kopiëren. En het hacken van de software alleen al zou je miljarden jaren tijd kosten omdat het systeem ook nog eens driedubbel gezekerd is.”

Behalve voor toegangscontrole leent handpalmidentificatie zich ook voor tijdsregistratie en betaal- en beheermogelijkheden. “Pasjes worden totaal overbodig!”

Pasjes kunnen immers worden uitgewisseld, QR-codes gekopieerd “Geen van die methodes is waterdicht. En daarbij: handpalmidentificatie is veel preciezer dan een vingerafdruk. Zo check je bij een handpalmscan meer dan vijf miljoen punten, tegen twee- tot driehonderd bij een vingerafdruk.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: