Kennisplatform voor noord holland

PalmVein Europe: Handpalm vervangt alle pasjes

Geplaatst op 26 november 2021
PalmVein Europe: Handpalm vervangt alle pasjes

Veilig, betrouwbaar, toegankelijk én gebruiksvriendelijk. Dat zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe dienst van PalmVein Europe. Het bedrijf is specialist in handpalmidentificatie. “Dit is absoluut de toekomst voor organisaties die nou eens écht de regie willen hebben over wie zich op welk moment op hun terrein bevindt.”

Prioriteit nummer één voor havens, vliegvelden en voetbalstadions: heel precies reguleren wie er binnen mag komen en wie absoluut niet. Daarvoor hanteren zulke bedrijven vaak uitgebreide toegangscontrolesystemen met pasjes, irisscanners, persoonlijke QR-codes, vingerafdrukken, stemcontrole en gezichtsherkenning. “Of een combinatie daarvan in een zogenaamde meertraps-controle. Stuk voor stuk beveiligingsmethodes waarvan de waarde in het niet valt als je de werkelijke effectiviteit meet”, legt directeur Dani Gerelings uit. Pasjes kunnen immers worden uitgewisseld, QR-codes gekopieerd … “Geen van die methodes is waterdicht. En daarbij: handpalmidentificatie is veel preciezer dan een vingerafdruk. Zo check je bij een handpalmscan meer dan vijf miljoen punten, tegen twee- tot driehonderd bij een vingerafdruk.”

Fraude

Belangrijk extra voordeel is dan ook de fraudebestendigheid. “Sjoemelen met handpalmidentificatie is onmogelijk”, stelt Gerelings. “Alle kleine aderen in je handpalm volgen een uniek pad: dat levert miljoenen punten op. Niet te kopiëren. En het hacken van de software alleen al zou je miljarden jaren tijd kosten omdat het systeem ook nog eens driedubbel gezekerd is.”

Dankzij de enorme rekenkracht is de software van PalmVein razendsnel, becijfert Gerelings. “Een handpalm scannen we met onze software in 0,3 seconde. Dat is natuurlijk niet alleen fijn voor degene die naar binnen wil, maar zeker ook voor organisaties die in korte tijd grote groepen bezoekers ontvangen, zoals bij voetbalstadions of op vliegvelden. Daar wil je geen onnodige vertraging aan de poort met alle onrust die daarbij komt kijken.” Behalve voor toegangscontrole leent handpalmidentificatie zich ook voor tijdsregistratie en betaal- en beheermogelijkheden. “Pasjes worden totaal overbodig!” 

Nederland

PalmVein Europe draait al twee jaar lang met proeven in het buitenland. Als enige ter wereld zijn ze erin geslaagd de software zo te ontwerpen dat ze miljarden mensen kunnen koppelen. “Dat hebben we in de praktijk bewezen. Stabiel internet én voldoende licht zijn wel een must. Verder werkt het systeem eigenlijk precies zoals we willen. Het is betrouwbaar, veilig, accuraat, snel en hygiënisch. Zelfs het personaliseren van toegang tot bepaalde gebieden is redelijk eenvoudig op te lossen.”

Hoog tijd om de Nederlandse markt te veroveren. Gerelings praat met ministeries, voetbalstadions, de KNVB en havenbedrijven. “De overstap van de huidige toegangscontrolesystemen die die organisaties hebben naar de PalmVein scanner is minder omslachtig dan het lijkt. Deels kunnen ze voortborduren op de bestaande controleprocessen. Wij leveren registratiescanners en uitleesapparatuur. Qua financiering is er volop keuze: alles in eigen beheer, een verbruikersheffing of een combinatie daarvan.”

Over de top

Blijft de vraag of dit qua privacy niet over de top is. Gerelings vindt van niet. “Veilig en betrouwbaar waren voor ons juist cruciaal bij de ontwikkeling. Identiteitsfraude is geen optie. En handpalmidentificatie biedt eindeloze mogelijkheden. Door alleen je hand voor een scanner te houden kun je laten zien wie je bent, je coronapas tonen, betalen, een arts tijdelijk toegang geven tot je medisch dossier, enzovoorts. En dat is niet nieuw. Sterker nog: dat doen we allemaal al, alleen een stuk minder veilig.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: