Kennisplatform voor noord holland

Het Grootste Werkfestival X NHNEXT

Geplaatst op 23 september 2022
Het Grootste Werkfestival X NHNEXT

De krapte op de arbeidsmarkt is ook in Noord-Holland Noord ongekend en neemt alleen nog maar toe. Verschillende sectoren kampen met een flink tekort aan personeel en hebben moeite om hun omzetdoelstellingen te halen. Dit vraagt om innovatief denken en stevige samenwerkingsverbanden.

RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en ONHN (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) slaan daarom de handen ineen en organiseren dit jaar op donderdag 13 oktober een event voor ondernemers, overheid en onderwijs: Het Grootste Werkfestival X NHNEXT.

Overzicht deelsessies:

  1. Anders leren: hoe versterken het onderwijs en bedrijfsleven elkaar?

De koppeling tussen het bedrijfsleven en onderwijs moet eerder gemaakt worden. METIP in Den Helder, want samenwerken is de oplossing tot succes. METIP in Den Helder brengt partijen binnen onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen om te werken aan innovatieve en technologische toepassingen binnen de maritieme sector. Studenten worden betrokken en opgeleid voor de techniek van de toekomst. Tijdens deze sessie word je meegenomen in het innovatiecentrum van METIP, wordt de kracht van samenwerkingsverbanden besproken en staan vragen en oplossingen over de toekomst, werkgelegenheid en praktijkgericht onderwijs centraal.

  1. Innovatief personeelsbeleid: van cruciaal belang

Binden, boeien en behouden van personeel is met de huidige krapte essentieel. Innovatiesucces komt van innovatief personeel, slimme managers, en een gestroomlijnde werkorganisatie. Dit is te bereiken door personeel duurzaam in te zetten. Huis van het Werk en Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord bundelen hun krachten om duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen bij werkgevers in Noord-Holland Noord onder de aandacht te brengen. Vragen en oplossingen staan centraal in deze interactieve sessie.

  1. Open je ogen: innovatie werkt

Van algoritmen tot inzet van robots en service op afstand: er zijn talloze mogelijkheden om jouw bedrijf verder te ontwikkelen. Door open innovatie bundelen bedrijven hun krachten met elkaar. Waarom zou je allemaal het wiel uitvinden? Wat open innovatie inhoudt, daar kom je tijdens deze sessie achter. Wat zijn de do’s en dont’s wanneer je op deze manier samenwerkt en hoe vind je de samenwerking met het onderwijs? We laten het zien met voorbeelden uit de regio, want die zijn er genoeg!

  1. Hoezo krapte? Ontdek kansen op de arbeidsmarkt

Van zelf opleiden tot je deuren openzetten voor iedereen die wil werken: er ligt een wereld open voor werkgevers die anders naar personeel willen kijken. Eigen opleidingsinstituten, het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, studenten of herintreders. Er zijn voorbeelden genoeg in de regio! Welke kansen bieden perspectief voor jouw onderneming?

  1. Groeiversneller: innoveren doe je samen

Innovatie is nodig. Voor groei en toekomstbestendigheid van organisaties maar ook om oplossingen te bieden op de uitdagingen van nu. Bijvoorbeeld rondom de energietransitie en transitie naar een circulaire economie. Tijdens deze sessie krijg je inzicht over de kansen en bedreigingen en inzicht welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn bij innovatie en groei. Want innoveren doe je samen!

  1. Impact maken met innovatie

Zonder verandering staat alles stil. Dat zie je terug in de aanpak van de energietransitie en het verduurzamen van onze leefomgeving. We maken stapsgewijs steeds meer impact door innovatie. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen en de kansen en mogelijkheden voor onderwijs en arbeidsmarkt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: