Kennisplatform voor noord holland

Inbraakbeveiliging is meer dan camera’s en sloten

Geplaatst op 12 januari 2021
Yvette Out EBC Beveiliging

Het moet ook veilig voelen

Brand. Inbraak. Dan geldt natuurlijk ‘better safe than sorry’ – dat weten we allemaal. Maar om te weten wat je wilt beveiligen, hoe je dat het beste doet én dan ook nog de onderliggende stress wegnemen: dan moet je alle risico’s in context kunnen plaatsen. “Wij kijken verder dan de techniek.”

Als vrouw in een ‘stoere mannen wereld’ probeert Yvette Out met haar team van beveiligingsexperts klanten ervan te doordringen dat beveiliging meer is dan alleen de beste technologieën en de sterkste sloten. De directeur van EBC Beveiliging in Alkmaar heeft een geheel eigen kijk op veiligheid ontwikkeld. “Als er een keer bij je is ingebroken, geeft het idee dat het weer kan gebeuren vaak de meeste stress. Dat los je niet één-twee-drie op met het duurste camerasysteem of extra alarminstallaties. Dan moet je naar de bron: hoe kapsel je het risico op een incident het beste in?”

Schade voor zijn

Inbraakpreventie of, in de woorden van Yvette Out, ‘op een actieve manier de schade voor zijn’ is de rode draad in haar aanpak, de menselijke benadering komt daar direct achteraan. “We vliegen een beveiligingsplan dan ook heel breed in. We baseren ons op de techniek én op de persoon voor wie we het doen.” Je bedrijfspand of je woning ombouwen tot een heuse vesting met hoge hekken, opzichtige camerabeveiliging en driedubbele sloten op alle deuren en ramen: technisch kan het. Maar of je je daar zelf zo prettig bij voelt? “Uiteindelijk is beveiliging óók een gevoelskwestie – dat wordt nog wel eens vergeten. Slim beveiligen is een optelsom van wat technisch kan, wat bewezen effectief is en wat je met de beveiliging beoogt”, vertelt Yvette Out. Zo bezien kán een beveiligingscamera die beweging registreert en dat vastlegt de beste oplossing zijn. Of dus een waarschuwingsalarm op de deur van het hek, zodat je de inbreker al in de gaten hebt voor hij het pand binnenkomt en je direct actie kunt ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Superslimme camera

In de beveiligingssector gaan de ontwikkelingen razendsnel. Ook bij het 48 jaar geleden door vader Hans Out opgerichte beveiligingsbedrijf heeft de tijd bepaald niet stilgestaan. “We draaien nu pilots met intelligente camera’s om te zien of die ook echt doen wat de fabrikant belooft. Dat zijn geavanceerde beveiligingscamera’s die onder meer temperatuur meten, gezichten herkennen, mensen tellen en gedrag registreren. Handig in coronatijd: denk aan locaties waar maar een beperkt aantal personen mag zijn. Maar ook ná corona kan het handig zijn als de camera de bakker herkent die elke maandag brood komt afleveren of registreert dat er iemand op het bedrijfsterrein treuzelend gedrag vertoont”, legt Yvette Out uit.

EBC Beveiliging levert ook nazorg en ondersteuning ná installatie. “Veel moderne beveiligingsapparatuur werkt met apps: als er eens iets hapert, biedt een van onze mensen direct ondersteuning, zo flexibel zijn we wel.”

Verjagen of grijpen

Zoals geen enkel bedrijf hetzelfde is, is geen enkel beveiligingsplan identiek. “Wij stellen altijd een uitgebreide risicoanalyse op. Daarin wegen we allerlei factoren af die per situatie en per klant verschillen. We kruipen ook in de huid van de inbreker: wat kan hij of zij online te weten komen van degene van wie het pand is? Welke beveiligingstechnieken wij adviseren hangt ook af van het beoogde doel: wil je de inbreker verjagen of juist te pakken krijgen?”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: