Kennisplatform voor noord holland

Honderd nieuwe buitenlandse bedrijven in Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Geplaatst op 23 februari 2021
Honderd nieuwe buitenlandse bedrijven in Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Ondanks de coronacrisis vestigden zich in 2020 ruim honderd nieuwe buitenlandse bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Dit levert zo’n 1.970 nieuwe banen op.

Bij 35 buitenlandse bedrijven die al in de regio Amsterdam gevestigd waren, kwamen er door uitbreiding 2.485 nieuwe banen bij. Dit blijkt uit cijfers die half februari zijn gepubliceerd door Amsterdam inbusiness.
Er zijn bedrijven die vanwege de Brexit een nieuwe vestiging in de EU overwegen. In 2020 resulteerde dit in 27 bedrijven die zich vestigden of uitbreidden in de MRA. Dat leverde 1.362 banen op.
De meeste nieuwe bedrijven die zich in 2020 vestigden, zijn actief in de sector ICT & technologie, gevolgd door de financieel-zakelijke dienstverlening, transport & logistiek, de creatieve industrie, consumentengoederen & elektronica en life sciences & health.

Impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis is te zien in het aantal hoofdkantoren van buitenlandse bedrijven dat zich vestigde in de MRA. Dat waren er in de afgelopen jaren gemiddeld meer dan 35 per jaar. In 2020 waren het er 8.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: