Kennisplatform voor noord holland

Bubty haalt €1,75 miljoen seedfinanciering op voor transformatie van de freelance arbeidsmarkt 

Geplaatst op 25 januari 2024
Bubty haalt €1,75 miljoen seedfinanciering op voor transformatie van de freelance arbeidsmarkt

De Nederlandse start-up Bubty heeft €1,75 miljoen financiering opgehaald in haar seed ronde. In een tijdperk waarin bedrijven steeds meer afhankelijk zijn van freelancers, biedt Bubty’s platform een innovatieve oplossing om de manier waarop bedrijven en agencies freelancers werven en beheren radicaal te veranderen door eigen talentpools op te bouwen. De financiering zet Bubty op de kaart als een serieuze speler in de transformatie van de freelance arbeidsmarkt.

Bubty ontwikkelde AI-gedreven technologie waarmee bedrijven af kunnen stappen van traditionele externe marktplaatsen en hun eigen interne, private talentpools op kunnen bouwen. Het volledige proces van het managen van freelancers, van contractering tot betaling, komt zo in eigen hand. Hierdoor kunnen zij hun merk en employer branding versterken en de kwaliteit van het werk waarborgen, terwijl ze tijd en kosten besparen bij het werven en managen van freelancers. Betalingen via Bubty’s technologie zijn hierbij volledig compliant met de internationale regelgeving op het gebied van de inhuur van freelancers. Zo zorgt de startup ervoor dat bedrijven inmiddels freelancers kunnen inhuren, contracteren en compliant kunnen betalen in meer dan 190 landen.

“Onze AI-gedreven matching zorgt ervoor dat de juiste freelancer snel wordt gevonden, wat essentieel is in een markt die steeds meer flexibiliteit vereist”, aldus medeoprichter, Benjamin Schriel (26).”De trend naar decentralisatie in de arbeidsmarkt speelt in ons voordeel,” zegt Lee Willoughby (26). “Bijna de helft van de wereldwijde beroepsbevolking bestaat uit freelancers (47%), wat leidt tot een groeiende vraag naar efficiënt freelance beheer. Onze technologie voor een eigen freelancer talentpool biedt uitkomst”

€1.75 miljoen voor verdere internationale expansie

Twee jaar sinds de oprichting blijft het fundamentele concept van Bubty stevig overeind. Het platform wist aanzienlijk succes te boeken in zowel de Verenigde Staten als Engeland, waar de inzet van freelancers al veel gebruikelijker is dan in Nederland en is er een sterke nadruk ligt op juridische nauwkeurigheid. De groei van 240% in terugkerende omzet bewijst de effectiviteit van het product.

De €1.75 miljoen aan seedfunding werd opgehaald bij bestaande aandeelhouders en een grote Amerikaanse speler uit de industrie en onderstreept de gedeelde visie op de toekomst van de veranderende arbeidsmarkt. Met een uitvalsbasis in New York, zal Bubty zich hiermee richten op verdere expansie in de VS door het werven van senior sales- en marketing professionals en uitbreiding van de technologie. Op korte termijn zal Bubty een Serie A financieringsronde startte om de internationale operaties nog verder op te schalen. “We zijn klaar om de leiding te nemen in de evolutie van freelance werk,” aldus Willoughby.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: