Kennisplatform voor noord holland

1.Hoorn hervat publiekscampagne met thema ‘Zorgen voor elkaar’

Geplaatst op 18 januari 2022
1.Hoorn hervat publiekscampagne met thema 'Zorgen voor elkaar'

1.Hoorn is op maandag 17 januari begonnen met het derde thema van de publiekscampagne Zorg Dichtbij. Dit keer is het thema ‘Zorgen voor Elkaar’. Een persoonlijk en herkenbaar verhaal van de werkende moeder Vera Konings die de zorg heeft over een lichamelijk en verstandelijk beperkt kind en haar eigen ouders die stukje bij beetje hun zelfstandigheid inleveren. Zij vertelt hoeveel verschil het maakte om te praten over haar problemen en advies te vragen bij 1.Hoorn. Door dit verhaal zichtbaar te maken, hoopt wethouder Simon Broersma dat mensen bij problemen waarbij ze geen oplossing zien in gesprek blijven met elkaar of iemand in vertrouwen nemen en hulp zoeken als dat nodig is.

Wij kunnen helpen een weg te vinden

Mensen kunnen zich echt alleen voelen in hun zorgen. Ook degenen met een gelukkig huwelijk, een fijne familie en goede vrienden. Soms draai je met je gedachten steeds in hetzelfde cirkeltje rond. Dan helpt het als iemand die cirkel doorbreekt. Wat je zorg ook is: even aankloppen bij iemand van ‘buitenaf’ kan al zo opluchten. Schaamte en/of onwetendheid kunnen redenen zijn om weg te blijven. Dat is echt nergens voor nodig, het is goed om op tijd om hulp te vragen. En er zijn veel zaken waarover wij advies geven, omdat we ook samenwerken met andere deskundigen binnen 1.Hoorn. Wethouder Simon Broersma vindt het belangrijk dat er aandacht is voor dit thema: Zorgen om een kind of ouders heeft vaak effect op het hele gezin. ‘In de campagne laten we zien hoe Vera door haar zorgen te delen met medewerkers van 1.Hoorn op het juiste spoor werd gezet en het piekeren stopte. Op deze manier hopen we inwoners van Hoorn te inspireren hulp te zoeken als ze het even niet weer weten.’

Campagne op diverse plekken te zien

Via posters, flyers, een sociale mediacampagne en informatie op www.hoorn.nl/zorgdichtbij kunnen inwoners de verhalen en tips lezen. Lees meer over de ervaring van Vera op www.hoorn.nl/zorgdichtbij Hier staan ook de verhalen van deskundige Sandra van 1.Hoorn en Jan, de vader van Vera. De campagne zal twee maanden te zien zijn op diverse plekken in de gemeente Hoorn, bij partners van 1.Hoorn en in de gemeentelijke informatiekanalen.

Meer informatie

Kijk op www.hoorn.nl/zorgdichtbij voor meer informatie over hulp en ondersteuning dichtbij. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: