Kennisplatform voor noord holland

House of Wellness stimuleert brede mindset over gezonde(re) medewerkers

Geplaatst op 5 december 2019
Bij House of Wellness komen niet alleen werknemers van bedrijven uit Sloterdijk en Westpoort, maar uit heel Amsterdam

Of je nou een kantoorbaan hebt of zwaar tilwerk doet: hoe fitter je bent, hoe beter het werken je afgaat. Fit zijn is dus van persoonlijk belang voor de werknemer, voor het bedrijf waar hij of zij werkt én voor de maatschappij als geheel. “Ideaal dus als we gezondheid gaan zien als integraal onderdeel van ons werk, van ons zijn. We gaan op health journey!”

Bij House of Wellness in Amsterdam hanteren ze een breed concept van wellness en zien ze het echt in de ruimste zin van het woord, vertelt CEO Rob Koene. “Dat houdt in dat we niet alleen een wellness-aanbod hebben, maar dat er ook een sportschool en een zwembad zijn, dat we werken met coaches, diëtisten en fysiotherapeuten en dat we beschikken over uitgebreide horecafaciliteiten. We willen mensen stimuleren tot het maken van een echte health journey.” Rode draad is de focus op de fitte werknemer. “Voorkomen dat mensen ziek worden is op de lange termijn ontzettend zinvol. Die preventieve blik op gezondheid vraagt wel ook om een verandering van mindset bij werknemers én werkgevers.” 

Gewoon sporten?

“Veel werkgevers denken vaak dat een sportabonnement voor alle medewerkers voldoende is. Diezelfde medewerkers willen best sporten, en liefst onder werktijd, maar daar is hun baas weer wat minder gecharmeerd van. En zo draaien we rondjes.” Koene stuurt liever op win-win voor alle partijen. “Bij House of Wellness werken we met een persoonsgerichte aanpak. De ene werknemer is de andere niet, zo simpel is het gewoon. Waar iemand met zwaar fysiek werk meer baat zal hebben bij ontspanning, kan iemand met een kantoorbaan zich waarschijnlijk beter flink inspannen”, legt hij uit.

Of medewerkers nou kampen met fysieke of psychische stress en daar iets mee willen doen, of dat ze willen werken aan hun fysieke conditie of bewuster willen ontspannen: bij House of Wellness kunnen ze allemaal terecht. “We ontzorgen bedrijven in die zin vrij breed wat de gezondheid van hun medewerkers betreft. Van voeding tot sport, ziektepreventie en herstel.”

Integraal concept

Bij House of Wellness komen niet alleen werknemers van bedrijven uit Sloterdijk en Westpoort, maar uit heel Amsterdam. Vlakbij station Sloterdijk en midden tussen hoge kantoorpanden is voor House of Wellness de ideale locatie. “Of je nou overdag vanaf je werk naar ons toe wilt, of juist na je werk elders in de stad: we zijn heel makkelijk bereikbaar.”

Dat geldt zeker ook voor de horeca van House of Wellness. “Of het nou voor een gezonde smoothie of salade na je bezoek aan zwembad of sportschool is, of een zakelijke borrel met het hele bedrijf – je bent hier zo en je bent ook makkelijk weer weg, met openbaar vervoer, auto of fiets. En natuurlijk is het menu helemaal in lijn met de gezonde lifestyle: natuurlijke en biologische ingrediënten zetten de toon. Ook dat past in onze integrale benadering van gezondheid.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: