Kennisplatform voor noord holland

Hydroseal Consultancy Global: ‘Water vindt altijd zijn weg – maar wij gelukkig ook’

Geplaatst op 29 juni 2022
Hydroseal Consultancy Global: ‘Water vindt altijd zijn weg - maar wij gelukkig ook’

Michael Pieneman van het bedrijf Hydroseal Consultancy Global B.V. uit Heerhugowaard (dochteronderneming van Dolphin Marine) introduceert zichzelf bescheiden tijdens ons gesprek, maar met elke minuut die er verstrijkt wordt zijn verhaal indrukwekkender en interessanter. Een zeer gepassioneerde ondernemer die een neus heeft voor ‘slapende reuzen’; grote, vaak globale technische problemen die dikwijls onzichtbaar zijn en nog geen oplossing hebben. Hij heeft de unieke kennis en ervaring in huis om het op te lossen.

Pieneman is eigenaar van meerdere bedrijven met elk een unieke expertise. Vandaag hebben we het onder andere over het project Kingfish. Een viskwekerij in Zeeland, waarvoor Michael met zijn bedrijf is ingezet om de betonwanden van de bassins duurzaam waterdicht te maken. In dit Nederlandse aquacultuurproject kan vijfhonderd ton vis worden gekweekt, waarbij iedere vis tot wel twee kilo gewicht kan halen.

6000 m² aan waterdichte betonwanden

Al vijf maanden is zijn team bezig bij de viskwekerij, daar komen er nog zeker drie bij, vertelt Michael. “En dan te bedenken dat er voor we überhaupt konden beginnen er eerst nog vier á vijf maanden aan presentaties, voorbereiding en onderzoek aan vooraf gaat.” In de offertefase kreeg hij, net als twee concurrenten, een proefbassin om de techniek te kunnen presenteren. Zijn bedrijf eindigde met de opdracht op zak door de oplevering van het ‘beste, snelste én mooiste bassin’, zoals de opdrachtgever het beschreef. “En zo is het ook, we leveren alleen de állerbeste kwaliteit”, benadrukt de ondernemer.
Zijn team zorgt ervoor dat de bestaande negen meter hoge bassins, waar er zo’n 73 van zijn (wat neerkomt aan 6000 m² wanden) 100% waterdicht blijven voor minimaal de komende twintig jaar. En dat met behulp van hoogwaardige bouwchemie. Na het intensieve bewerkingsproces, dat ook deels bestaat uit handwerk, is waterschade echt onmogelijk. De huidige bassins worden nu gerenoveerd, maar de volgende opdracht is om daarna hetzelfde aantal bassins nieuw te bouwen, met vanzelfsprekend dezelfde innovatieve techniek. Voorlopig dus nog volop werk aan de winkel.

Water vindt altijd zijn weg

“Of het nu gaat om een brug of tunnel, industrieel gebouw of landelijk gelegen huis, elke ondergrond verdient de beste bescherming tegen vochtschade. Water vindt namelijk altijd zijn weg. En gelukkig wij ook”, lacht hij. Het portfolio van het bedrijf bestaat dan ook uit elk vochtweringsproduct. “Beginnend met de A voor onze acrylgel, tot Z voor zero VOC-vloercoatings.” De projecten zijn uiteenlopend en wereldwijd, van klein naar groot: van betonscheurinjecties in parkeergarages, kelderreparaties en het impregneren van muren, naar de bescherming van de tunnels van de Noord-Zuidlijn, het afdichten van enorme drinkwaterbassins en het coaten van metalen olietanks. Ook wordt er gewerkt aan het herstel en behoud van historische panden die aan het water staan, waaronder het Binnenhof in Den Haag.

Zorgeloos wonen op het water

Een veelvoorkomend vochtprobleem komt ook voor bij woonboten. De meeste woningen op het water blijken voor de lange termijn niet goed beschermd, met alle gevolgen van dien. “Wij coaten nu dus ook de buitenkant van woonboten en voeren reparaties uit door middel van scheurinjecties. Gelukkig kunnen we ervoor zorgen dat alle vocht- en waterproblemen van de eigenaren opgelost worden, zodat zij weer zorgeloos kunnen genieten van hun bijzondere woonplek.”

Duurzame ambities

Over de wensen voor de toekomst zegt Michael: “In bijna geen andere sectie van de economie zit zoveel potentie in het kunnen besparen van energie en hulpbronnen als in de bouwsector. Met krachtige en hoogwaardige afdichtingssystemen willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame bouwcultuur.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: