Kennisplatform voor noord holland

IJver Amsterdam: ‘Alles is bij ons mogelijk!’

Geplaatst op 13 maart 2024
IJver Amsterdam

Midden op de iconische NDSM-Werf, omgeven door kunst, cultuur en geschiedenis vind je IJver. Een warm industrieel café-restaurant waar je van ‘s ochtends tot ’s avonds kunt genieten van ontbijt, lunch, diner en borrel. Bovendien biedt IJver allerlei mogelijkheden voor verschillende soorten gelegenheden. Eigenaar Tim Jongens vertelt ons hier graag meer over.

Wanneer je voor het eerst bij IJver aankomt, is de grootte van de zaak indrukwekkend. Het pand bestaat uit verschillende ruimtes, die prachtig industrieel ingericht zijn. Tim: “We hebben zowel boven als beneden verschillende zalen en ruimtes. En daarnaast ook nog een mooi binnenterras en een enorm buitenterras. Met de keuze uit al deze ruimtes hebben we voor elke klantvraag wel een antwoord. Van een presentatie voor honderd man met daarna een borrel, tot aan een bedrijfsfeest met een creatieve touch. Alles is bij ons mogelijk!”

Elke dag anders

Door de verschillende soorten evenementen die plaatsvinden in IJver, ziet het café-restaurant er iedere dag wel anders uit. Tim: “Zo hadden we laatst een bedrijfsfeest, bestaande uit een silent disco op ons binnenterras, een speakeasy cocktailbar bij ons boven en beneden stond er een top band te knallen. Het waren eigenlijk drie feestjes in één, een soort festival, maar dan met een dak erop. Met elke wens, hoe gek je het ook verzint, kunnen we wel iets.”

Pand in pand

Een unieke bijkomstigheid is dat IJver een pand in een pand is. Tim: “In samenwerking met de NDSM-loods, waarvan wij onze ruimte huren, hebben we ook nog eens heel veel uitbreidingsmogelijkheden. Zo hebben we een keer voor een groot automerk extra ruimte in de loods kunnen gebruiken. Op die manier kon de klant bij IJver eten, drinken en feesten, terwijl in de loods een prachtig auto-event gaande was, met genoeg ruimte voor allerlei showauto’s. En andersom werkt het ook; als er iets in de NDSM-loods wordt georganiseerd, worden wij vaak ingeschakeld voor het eten en het drinken.”

Geoliede machine

Ondanks de grootte van de zaak hoef je niet lang te wachten op de bediening. Tim: “We hebben een aantal parameters waar we serieus mee omgaan. Binnen zoveel minuten moet er gewoon een drankje en een hapje op tafel staan. Daar proberen we heel secuur mee om te gaan en dat werpt zijn vruchten af. Van gasten krijgen we vaak te horen dat we met ons gehele team zo’n geoliede machine zijn. Dat is toch wel een mooi compliment!”

80 soorten bier

De kaart van IJver is een internationale mix die met de seizoenen meebeweegt, met naast klassieke gerechten, ook creatieve pareltjes. Tim: “We serveren veel vegan gerechten en maken onze eigen borrelhapjes. Doordat we 80 soorten bier in ons assortiment hebben, laten we dit ook terugkomen in de keuken. Zo koken we sommige gerechten in bier en geven we natuurlijk ook onze biersuggesties per gerecht.”

Kortom: een pracht zaak die ideaal is voor allerlei soorten gelegenheden. Tim: “En IJver is ook makkelijk te bereiken; je gaat de snelweg af en je bent er. En parkeren kost tot 19.00 uur 1,40 euro per uur. Dat is, zeker voor Amsterdamse begrippen, best goedkoop!”

Meer informatie op www.ijveramsterdam.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: