Kennisplatform voor noord holland

In een echte bakkerij taarten maken

Geplaatst op 18 november 2021
In een echte bakkerij taarten maken

Al ruim 4,5 jaar worden de appeltaarten van bakkerij ’t Oude Ambacht in Schagen gemaakt door cliënten van ’s Heeren Loo. Zij werken in de bakkerij van Martin Jimmink aan de Witte Paal en hebben daar een nuttige dagbesteding. De appeltaarten worden geleverd aan horecabedrijven in de regio.

Op de eerste verdieping van de bakkerij staat dagelijks een groep cliënten van ’s Heeren Loo appeltaarten en gevulde koeken te maken. Op de begane grond assisteren de cliënten met het inpakken van koekjes en broden.
Een mooi samenwerkingsproject tussen de bakker en de zorgaanbieder, legt activiteitenbegeleidster Linda van Duivenbooden uit. Samen met José de Ruijter begeleidt Linda sinds het afronden van haar opleiding Zorg en Welzijn aan het ROC, de cliënten bij ’t Oude Ambacht. “We willen graag dat onze deelnemers een stap extra maken, wat meer in de maatschappij komen te staan. Hier gaat dat vanzelf. Er komen klanten binnenlopen waar ze een praatje mee maken bijvoorbeeld.”

Veel bijgeleerd

De cliënten hebben inmiddels al veel bijgeleerd. “We zijn heel trots op de groep. Het gaat prima, ieder op zijn eigen niveau. De cliënten krijgen hier een mooi leer-werktraject.” Zoals cliënt Brian ook aangeeft: “Vroeger was ik best wel verlegen, maar nu door mijn werk durf ik meer en leer ik beter contact te maken. En het deeg uitdraaien, het vullen en het in stukken ‘hakken’ van de appeltaarten is mooi werk.” Cliënt Martijn durft nu zelfs ook zijn collega’s een beetje aan te sturen. De mensen van ’s Heeren Loo zijn tevreden bij ’t Oude ambacht. Het is er gezellig met elkaar. Maar er dient ook ‘hard’ gewerkt te worden; de appeltaarten moeten wel op tijd klaar zijn. De cliënten zijn blij dat de bestellingen vanuit de horeca weer meer aantrekken, want door corona was het toch wel iets te rustig geworden.

Doorstromen

Als de mogelijkheid er is, kunnen de cliënten van ’s Heeren Loo doorstromen naar een reguliere, betaalde baan. Een paar zouden het kunnen, maar niet iedereen. Dat hoeft ook niet. “Als mensen hier een prettige dagbesteding hebben is het ook prima. Er is nog plek voor enkele cliënten; ze zijn van harte welkom op doordeweekse dagen bij bakkerij ’t Oude Ambacht in Schagen te komen werken.”

Voor meer informatie over de dagbesteding van ’s Heeren Loo: bakkerij.skagerrak@sheerenloo.nl en Klantcontact.NH@sheerenloo.nl. Voor bestellingen kan men terecht op  https://www.bakkerijoudeambacht.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: