Kennisplatform voor noord holland

Industrious opent flagship kantoor in Amsterdam

Geplaatst op 15 mei 2024
Industrious opent flagship kantoor in Amsterdam

Gelegen in Tripolis-Park, het belangrijkste kantorencomplex op de Zuidas

Industrious , de best beoordeelde flexwerkplek aanbieder, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn flagship flexibele werkplek locatie zal openen in het Tripolis-Park complex in Amsterdam, Nederland. Gelegen in het zich in hoog tempo ontwikkelende Zuid As zakendistrict, en de thuishaven van wereldwijde techbedrijven zoals Uber, zal de toonaangevende werkplek locatie een nieuw en innovatief kantoor vestigen dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne hybride werknemer. De locatie opent in de herfst van 2024.

“We zijn er trots op dat we een unieke flexwerkplek kunnen creëren in één van de snelst ontwikkelende zakendistricten van Europa. Tripolis-Park is prachtig en het wordt één van onze meest iconische flexplekken in ons wereldwijde portfolio. Het is een ongelooflijke eer om onze eerste werkplek in Amsterdam op zo’n spectaculaire en inspirerende locatie te openen, en een belangrijke stap in de ontwikkeling van Industrious in Europa,” zegt Jamie Hodari, mede-oprichter en CEO van Industrious. “Tripolis-Park” biedt een gezonde en productieve werkomgeving die perfect aansluit bij de visie van Industrious. Het is een gebouw dat is ontworpen met ecologie en de hoogste milieunormen in gedachten. We zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheden binnen Tripolis-Park.”

Beschikbaar voor alle leden

Industrious in Tripolis-Park, gevestigd aan het Burgerweeshuispad 301, 1076 ER, Amsterdam, zal 5.125 m2 coworking-ruimte inrichten en zal beschikbaaar zijn voor alle leden die wereldwijd toegang hebben. De ruimte zal in totaal 539 bureaus tellen, waaronder een mix van privékantoren, flexibele kantooroplossingen voor grote teams, gemeenschappelijke ruimtes voor samenwerking en afgesloten ruimtes voor ongestoord werken. Het Tripolis-complex, dat in juni 2022 werd opgeleverd, bestaat uit drie torens die zijn ontworpen door architect Aldo van Eyck. Het complex is BREEAM- en WELL-gecertificeerd, ’s werelds toonaangevende, op wetenschap gebaseerde reeks validatie- en certificatiesystemen voor duurzaam gebouwde omgevingen en hun impact op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Flexibele werkoplossingen

Het Europese portfolio van Industrious toont de grote vraag naar flexibele werkplekoplossingen. Vergelijkbare locaties in Parijs en Brussel zijn voor meer dan 90 procent bezet en van een nieuwe locatie in Londen, geopend in november 2023, was 80 procent van de ruimte al verhuurd. Industrious in Tripolis-Park, gelegen op slechts 20 minuten van het centrum van Amsterdam, zal naar verwachting voldoen aan een hoge vraag.

Zuidas

“Zuidas Amsterdam – De Zuidas – is de belangrijkste kantoorlocatie in de regio”, zegt Boukje Rijkens Director CBRE Advisory & Transaction Services, Occupier Office . “De nabijheid van de luchthaven Schiphol, de hoogopgeleide beroepsbevolking en het diverse culturele en economische klimaat maken de regio een aantrekkelijke keuze voor zowel nationale als internationale bedrijven. De vraag naar kantoorruimte is traditioneel hoog in dit gebied en er zijn ook steeds meer techbedrijven toegevoegd aan het huurdersbestand.” CBRE’s Office Market Report voor Amsterdam Zuidas – Q3 2023 onderstreept de grote waarde van de huidige marktomstandigheden in het gebied. Uit het rapport blijkt dat de kantoorwerkgelegenheid naar verwachting zal blijven toenemen, na een stijging van 1,1% in 2023 en een stijging van 4,3% in 2022. Met meer dan 1,2 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte, kende Amsterdam Zuidas een leegstandspercentage van 3,3% in Q3 2023, een daling ten opzichte van 4,5% in Q4 2022, een historisch laag niveau vergeleken met de meeste grotere kantoorsteden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: