Kennisplatform voor noord holland

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Geplaatst op 11 april 2023
Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Tijdens de markt kunnen VvE-leden en -huurders interactief informatie verzamelen over het besparen van energie, isoleren en het op een goede manier instellen van de cv-installatie zodat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verwarmingselementen (waterzijdig inregelen).

Drempel om te verduurzamen verlagen

Voor VvE’s is het vaak lastig om het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming vaak complex is. “Speciaal om leden en huurders van VvE’s te helpen met het zetten van duurzame stappen organiseren we deze informatiemarkt”, vertelt Floor Gordon, wethouder duurzaamheid. “Als VvE is het lastig om te starten met verduurzamen, omdat je het met elkaar eens moet zijn over de maatregelen en de financiering. Met concreet advies en voorbeelden willen we de drempel voor VvE’s om bij te dragen aan duurzame ambities verlagen. Ons Servicepunt Energieadvies kan hierbij ondersteunen.”

‘Hoe verbeter ik mijn energielabel?’

Het Servicepunt Energieadvies, energiecoaches en verschillende leveranciers delen woensdagavond 19 april informatie over energiezuiniger en comfortabeler wonen, subsidieregelingen, financieringsmogelijkheden en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen. Ook aanwezig zijn een bouwkundig adviesbureau, een EPC-adviseur, een procesbegeleider en energiebedrijf Eneco.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: