Kennisplatform voor noord holland

Pathé trekt zich terug uit Amstelveen

Geplaatst op 7 november 2023

Pathé heeft op 26 oktober jl. het Amstelveense college van B en W geïnformeerd dat zij om bedrijfseconomische redenen helaas niet door kan gaan met de realisatie van een Pathé bioscoop aan het Stadsplein in Amstelveen. Eind 2022 liet de bioscoopketen al weten dat alle nieuwbouwplannen, waaronder die in Amstelveen, met een jaar werden uitgesteld vanwege onder meer gestegen energieprijzen en bouwkosten.

Doorzetten verlevendiging Stadshart

De gemeente zet nog geen streep door de plannen om een bioscoop te realiseren in het Stadshart. Floor Gordon (wethouder Stadshart): “We hebben prettig samengewerkt en begrepen dat de omstandigheden voor Pathé nu zodanig zijn dat het besluit voor een bioscoop niet te nemen is. Dat is vooral heel jammer voor onze jeugd en jongeren die zich er op hebben verheugd. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te trekken die ook specifiek die doelgroep bedient.” De gemeente onderzoekt op korte termijn alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten. “Naast de wens voor een bioscoop sturen wij aan op andere ontspanningsmogelijkheden en entertainment die het Stadshart kunnen verlevendigen,” zegt Floor Gordon. “Wij gaan door met de plannen voor de vernieuwing van de cultuurstrip en passen deze aan op de gewijzigde situatie.”

Bioscoopontwikkeling Amstelveen

In april 2022 tekenden de gemeente en Pathé Theatres B.V. de koop- en anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen met ingang aan het Stadsplein. In november 2022 stelde de Amstelveense gemeenteraad het bestemmingsplan voor de bioscoopontwikkeling vast. Eind 2022 vroeg Pathé het college van B en W om een jaar uitstel voor haar definitieve besluit. Op 26 oktober 2023 trok Pathé zich definitief terug als ontwikkelaar van een bioscoop aan het Amstelveense Stadsplein en verzocht zij het college van

B en W de eerder gesloten overeenkomst te beëindigen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: