Kennisplatform voor noord holland

Eerste virtuele muziek event mét sociale interactie: InHouse.

Geplaatst op 23 september 2020
InHouse

Internationale top DJ’s draaien op ludieke locaties

Het uit Nederland afkomstige ‘InHouse’ brengt op 26 september 2020 het festivalgevoel naar de woonkamers van wereldwijde festivalliefhebbers. Tijdens dit eerste digitale festival mét sociale interactie sinds corona draaien 11 internationale top DJ’s waaronder Nicky Romero en Laidback Luke hun sets voor ‘festivalgangers’ van over de hele wereld. Er is digitaal plaats voor maximaal 200.000 bezoekers. 

Zo dicht mogelijk bij de festival beleving

Het huidige aanbod aan livestreams via social media missen één cruciaal onderdeel voor het festivalgevoel; de sociale interactie met vrienden én onbekenden. DJ en topmodel Miss Nine en succesvol mediaondernemer Gennie Freen sloegen de handen ineen voor een digitaal event dat zo dicht mogelijk bij de vertrouwde ervaring komt; genieten van de beats van internationaal succesvolle DJ’s, terwijl de aanwezigen met video en geluid live in verbinding staan met de andere streamers, bekend of (nog) onbekend. “Door de sociale interactie is InHouse ook een uitermate leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is tijdens corona een grotere uitdaging. Geen moeilijke ijsbrekers, want als je naar hetzelfde optreden aan het luisteren bent weet je één ding zeker: de muzieksmaak is in ieder geval hetzelfde”, aldus Gennie Freen.

Internationale DJ’s vanuit unieke locaties

InHouse wist internationaal bekende namen binnen te halen voor het event. Niemand minder dan Laidback Luke, Dubfire, Nicky Romero, Juicy M, James Hype, Ruben Mandolini, Anfisa Letyago, Lennox, Dash Berlin, Mr Belt & Wezol, en natuurlijk Miss Nine zelf zullen acte de presence geven tijdens het event. En zij draaien niet vanaf ‘zomaar’ een locatie, maar vanaf een unieke plek zoals de Amsterdamse grachten, Londense skyline, het hoogste gebouw van Duitsland, Kasteel Keukenhof, tussen klassieke auto’s in het Louwman Museum, een vliegtuig, een autosloperij, en de bekende Hollywood Hills.

Geavanceerde techniek

InHouse is het eerste grootschalige online event waar bezoekers contact kunnen leggen met elkaar via video en geluid, terwijl ze luisteren en kijken naar een van de artiesten. Om ervoor te zorgen dat niets te stream en interactie op 26 september kan verstoren is er een geavanceerde website ontwikkeld voor de streams en is er een speciale app gebouwd voor zowel iOS als Android. Waar aanwezigen zich ook bevinden; met een internetverbinding, wifi of een hotspot hoeven zij niets te missen. Dat deze unieke techniek werkt is tijdens de stresstest met 400.000 aanwezigen bevestigd.

De toekomst

De ambitie is om InHouse vaker te organiseren, honderdduizenden mensen wereldwijd regelmatig een fantastische tijd te bezorgen en daarnaast te zorgen voor inkomsten voor de artiesten. Naast eigen edities, kijkt de organisatie naar de mogelijkheden om speciale edities i.s.m. bestaande (festival- en concert) organisaties op te tuigen.

Wanneer: 26 september, 20.00 – 24.00 (CEST).

Tickets: tickets zijn te koop via www.InHouse.events voor €15,- per persoon. Aanwezigen kunnen nog twee weken nagenieten van de stream.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: