Kennisplatform voor noord holland

Into The Great Wide Open kondigt reeks nieuwe namen aan voor twaalfde editie

Geplaatst op 10 mei 2022
Into The Great Wide Open kondigt reeks nieuwe namen aan voor twaalfde editie

Into The Great Wide Open kijkt terug op een geslaagd samenzijn onder de noemer It’s Good To Be Back, waar in de Amsterdamse Tolhuistuin onder meer de ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar werden gepresenteerd. Er werd ook vooruit gekeken: de oplettende bezoeker kon op het terrein nieuwe namen voor Into The Great Wide Open 2022 bij elkaar speuren. Onder meer Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Kokoroko en Lucy Dacus club reizen in september af naar Vlieland, zo werd bekend.

Over het gehele terrein van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, inclusief aangrenzende concertzalen, waren puzzelstukjes te vinden waarmee in de loop van de dag de line-up tot nu toe gecompleteerd werd. Er werden namen aangetroffen achter kliko’s, op het Stout Konijn Dwaalspoor en in de struiken.

De organisatie verheugt zich op de komst van onder meer singer-songwriter Tamino, postpunkrevelatie Working Men’s Club uit Manchester en de Britse funkband Cymande. Het verhaal van laatstgenoemde komt tot uiting in de documentaire Getting It Back: The Story of Cymande, die recent in première ging op het Amerikaanse SXSW Festival. Op Into The Great Wide Open is de film onderdeel van het filmprogramma.

Alle nieuw aangekondigde namen op een rijtje
Muziek:
Baby’s Berserk / Banji / Charlotte Adigéry & Bolis Pupul / Christian Lee Hutson / Cymande / Grace Cummings / Kids With Buns / Kokoroko / Lavinia Meijer / Los Bitchos / Lucy Dacus / Nana Adjoa / Porij / PVA / Roufaida / Tamino / Working Men’s Club / Yung Nnelg

Kinderkunst:
GEVAAR GYM / Kolderkrant / Snackbar Geen Signaal / WC Podcast

In aanloop naar september volgen de laatste namen voor het affiche van Into The Great Wide Open 2022. Dan zullen ook het programma voor gesproken woord, film en de food line-up bekend worden gemaakt.

Into The Great Wide Open 2022 is reeds uitverkocht. Via de website van Into The Great Wide Open is inmiddels een wachtlijst geopend waar mensen in een veilige omgeving tickets voor het festival kunnen kopen en verkopen.

It’s Good To Be Back
It’s Good To Be Back was een presentatie van wat er zoal gebeurde op muzikaal en creatief front terwijl de wereld stil leek te staan. Het gebrek aan optredens en publiek leidde ook tot nieuwe artistieke impulsen, zo bleek gisteren in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. De resultaten van meerdere makerskampen op Vlieland zagen het levenslicht, evenals de creatieve output van artiesten die van de organisatie een half jaar lang een Basisbeurs ontvingen om hun artistieke verbeelding de vrije loop te kunnen laten. Kortom: de zaadjes die de afgelopen jaren op Vlieland werden gezaaid zijn tot wasdom gekomen, en konden eindelijk worden geoogst.

Over Into The Great Wide Open
Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: